5 ting jeg godt gad have vidst om voksenjob, før jeg havde brugt en del ungdom på at frygte »at ende« i sådan et

1. At mange voksne mennesker synes, at andre voksne, der tør sige »Det her kan jeg simpelthen ikke finde ud af – vil du ikke hjælpe mig?« er seje. Havde nogen fortalt mig dét i studietiden, tror jeg, at jeg (som dengang hellere havde vandret nøgen rundt oppe på Louisiana end at indrømme, at der var ting inden for mit felt, jeg ikke var god til) havde turdet klø mere på for at blive voksen.

2. At rapporter, et begreb jeg brugte meget tid på at frygte ideen om i min skole- og studietid, fordi det lyder som noget man dør langsomt af både at læse og lave, har vist sig ikke (altid) at være den formodede, endeløse tabelopstilling af data, der har til formål at afsløre og illustrere min utilstrækkelighed, men (ofte) bare at være en for andre letlæselig, overskuelig kondensering af hvad jeg alligevel går og pusler med i mit daglige arbejde.

3. Kageordning, morgenmadsturnus, fødselsdagschips, tirsdagsslik, fredagsbar …: snackmuligheder så mange, at mængden næsten er et problem. Næsten.

4. At det i en hverdag med et lille barn vitterligt kan føles som at have fri at gå på arbejde. Det føles en lille smule som at checke in på en form for dekadent spahotel, når jeg efter en morgen med havregrødsoptørring, argumentdueller om hvorvidt der skal ses Pixitrolden for 31. og 32. gang den morgen (en dametrold på Youtube, der gør det udmærket med at synge sanglege, men det kradser simpelthen sådan i al huden, at hun skal være  tarveligt klædt ud), med sved på overlæben sejler ind på min kontorpind til en kop nybrygget kaffe, som jeg kan nå at drikke ud, mens den endnu er varm. Min sjæls massagepult. 7,5 timers dansen og boksen med andre voksne, hvor næsten al opførsel fra min side tolereres, blot jeg bruger min hjerne effektivt og fornuftigt imens, og hvor ingen kommanderer Bjørnen! Sover! Nu! (det er i hvert fald sket yderst sjældent).

5. At fritid, altså den med barnet, er så meget nemmere at nyde, når der ikke altid venter en eksamen eller en aflevering om hjørnet, som man ikke har tid til at orke, fordi der også lige er et dødtrættende studiejob henne i servicesektoren, der ikke passer sig selv.

*
*
*
Facebook Instagram

voksenjob, arbejdsmarkedet, jobsøgning

 

***

8 Comments

Add Yours →

Åh tak, det er altså rart at læse når man er 1/3 inde i sin lange videregående og er liiidt studietræt. Kæft det bliver godt med er job.
Jeg er i øvrigt fan af din blog! God weekend ☀️

Åh, jeg er så BANGE for de voksenjob, der!! Dejligt du lige owner al frygten. Man kommer (næsten) til at glæde sig, når man læser dit indlæg. Tak!

Skriv et svar