Strøtanker #28

Siden sidst …

* er jeg blevet bekendt med brillebutikken CrossEyes. Og jeg forstår det ikke. Er den ejet af nogen, der ikke ved, at cross-eyed betyder skeløjet … eller af nogen, der synes at netop Skeløje er det fedeste navn til en brillebiks?

* har jeg slået en spruttende, vantro latter op, da den 3-årige meldte denne op: “Mor. Fars yndlingsfarve er dine øjne”.

* har jeg købt en elektrisk, håndfri dobbelt-brystpumpe inklusiv transporttaske, køletaske, pumpe-bh (det er en ting) og hele to størrelser tragte – altså det helt store malkekit beregnet til mødre, der skal forene amning og job. Jeg er så på barselsorlov. Hjemme hos min baby. Som lige er begyndt på skemad. Så jeg ved ikke helt hvorfor investeringen fandt sted. Jeg måtte bare prøve at eje en! I det mindste var den halvbillig på Reshopper. Marie Kondo, du kigger bare væk.

* har jeg i forbindelse med Ole Stephensens død spekuleret en del over, hvorfor det er så vanskeligt for så mange at sætte nutids-r på, når de kondolerer på de sociale medier. For nogle måneder siden udbredte jeg mig om det i en Facebook-debat om sprog, hvor en fremmed dame belærte mig om, at når man har mistet, så går man (man! Hun talte på alles vegne her) altså ikke ligefrem op i retskrivning – så bliver man bare glad for omtanken. Well. Jeg gjorde, selv om det får mig til at fremstå usympatisk. Jeg hæftede mig ved folks sjuskede stavning, da min mor døde og hilsnerne tikkede ind. Der var flere “Jeg kondolere” iblandt, og det gjorde mig sindssygt irriteret (og glad for tanken, men stadig også irriteret). Det er sgu da derfor, vi lærer at stave korrekt i skolen. Det er netop derfor. For at kunne levere venlige, omsorgsfulde hilsner i ømme situationer uden støjende at stjæle opmærksomheden med vores klodsede uformåen. (Ja. Jeg ved godt, at der findes ordblindhed og andre gode undskyldninger for ikke at kunne stave godt. Det er ikke dem, jeg snakker om.)

* har vi opdaget tænder. I undermunden på vor fire måneder unge baby. Nogle gange kan jeg godt tvivle på, at naturen ved hvad den laver.

***

2 Comments

Add Yours →

Og det er jo ikke engang svært!?!
Man udskifter bare verbet med ‘smølfe’ og lytter efter…..hvis ikke man har forstået reglen selvfølgelig

Skriv et svar