Strøtanker #23: Om Hammerslag og purple line-fødeteori

  • Jeg er ikke bare højre- og venstreblind. Jeg er også øst- og vestblind. Hammerslag er et svært show at fordybe sig helhjertet i. #holdøst #holdhvor #holdop
  • Fødenørderiet har nået nye højder. Jeg er nu faldet over purple line-teorien i nogle underlige kroge af internettet. Teorien går ud på, at der mellem de fleste fødendes kvinder balder dannes en lilla linje, som forlænges i takt med bækkenets udvidelse. Og venner, den linje har jeg. Jeg aner bare ikke om jeg altid har haft den (ikke et sted jeg kigger hver dag), eller om den viser, at jeg sidder og er godt på vej i fødsel.
  • Gider nogen, der ikke er højgravid, tjekke om de har en lilla linje mellem balderne, så vi kan få manet det her googling til jorden som en skrøne?!
  • Sidste gang, jeg fødte, var jeg en af de heldige, der tog de første 2-3 cm af åbningsfasen uden at mærke en eneste ve. Kunne virkelig godt bruge en gentagelse af dét forløb.
  • Men for lige at skifte emne kortvarigt. I hus til halsen. Hvad fanden foregår der, DR. Først sender I halvdelen af sæson 6 af mit yndlingsprogram. Så holder I flere måneders pause uden forklaring. Og så sender I tre afsnit mere, for så uden et ord at erstatte sæsonens finaleafsnit og Jesper Nielsens allersidste medvirken med … Hammerslag. Uden et ord. Hvor bliver det sidste afsnit af? DER ER OTTE AFSNIT I HVER SÆSON! Ikke syv. Og meningen med at kalde det sæsoner er altså, at de bliver sendt som perler på en snor, man kan time sit liv efter!
  • Jeg ville i øvrigt ønske, jeg ikke de seneste fem uger havde opført mig som en gravid, der var gået over tid. Her i 40. uge har jeg virkelig behov for at ytre min utålmodighed, men det er som om kvoten er opbrugt.
  • Jeg savner at ringe til min mor helt sindssygt i disse dage. Og er pinefuldt bevidst om, at hvis jeg havde hende her, så ville jeg ikke ane hvordan det ville føles at have mistet hende, og så ville jeg nok ikke ringe til hende. Døtre.
***

17 Comments

Add Yours →

Ehm, hvor præcis befinder sig den linje? Fordi mellem ballerne har vi jo … numsen … Eller er det længere nordpå? Jeg kan evt tjekke min søn, når han skal have skiftet ble senere. Han er da i hvert fald ikke gravid!

Jeg kan få min kæreste til at tjekke senere, når han alligevel skal se til farven på min kæmpestore hæmoride, som er ankommet allerede i uge 24 (hvorfor jeg vel godt kan gå under betegnelsen “ikke-højgravid”).

Aha! Interessant! Eller også er der bare nogen, der har og andre der ikke har. Det er næsten for underligt, at fænomenet skulle være så ubeskrevet, hvis der er noget om det. Tak for tjek!

Jeg er muligvis lidt træt, men da jeg læste det, fik jeg det til “…dannes der en lilla ninja” og var meget mystificeret
Men jeg kender desværre hverken til linjer eller ninjaer mellem balderne, så jeg kan ikke hjælpe.

I min sidste graviditet, var jeg SÅ færdig med at være gravid allerede i uge 30. Der måtte en jordemoderveninde forklare mig, sådan i lidt bestemte vendinger, at man IKKE ønsker sig at føde så tidligt, selvom man synes man har det lidt hårdt. Det kunne jeg naturligvis godt forstå. Med hjernen. Min krop var bare træt. Jeg sympatiserer med alle, som er ovre at være gravide uanset hvor langt de er <3

Sandt. Man skal ikke ønske sig at føde i uge 30. Men man kan jo godt i uge 30 ønske sig, at man var i uge 40 i stedet …

I dag handler min utålmodighed mest om, at jeg godt ved hvad sådan en fødsel der byder på, fordi jeg har gjort det før, og jeg gad VIRKELIG godt være trygt på den anden side af den!

Ha ha, hvor er det fantastisk med den purple-line teori og ikke mindst at du får respons på det fra læsere jeg er så meget med dig ift. DR og i hus til halsen. Jeg har tjekket desperat både i går og i dag efter det sidste afsnit. Det må da komme!?

Måske var det bare det? Jeg er i hvert fald gået i gang forfra med sæson 1, hvor der gemmer sig en del afsnit, jeg aldrig har set eller ikke kan huske. Score!

Der var optaget et afsnit i min by, men efterfølgende var familien udsat for en tragisk hændelse.
Jeg tænker, afsnittet er fjernet af hensyn til den lille familie.

Altså, prøv lige og hør. Jeg HAR den der linje. Meget lilla. Jeg er i uge 36.
Men altså, hvad så nu? Hvad kan man udlede af det?
Jeg ved af gode grunde ikke om jeg altid har haft den, for det er sjovt nok første gang jeg har tjekket.
Og hvis den går helt op til der hvor revnen begynder når man står op, er man så i fødsel?? Min er næsten deroppe.
Og hvad nu hvis man var én af de uheldige der får bækkenløsning – kommer linjen så tidligere?? Og kan man så overhovedet regne med den??
Dit indlæg stiller flere spørgsmål end det besvarer! Hvor er videnskaben?? Skal der aldrig laves en phd på dette felt???

Jamen, jeg er lige bag dig her! Min lilla linje har ikke ændret sig siden jeg opdagede den for nogle dage siden. Jeg hælder til, at den måske hænger sammen med sidste del af graviditeten, men at man ikke nødvendigvis kan sige noget særligt kvalificeret om fødslen ud fra den.

Ph.D nu!

Jeg måtte lige se, om der havde været en jordemoder forbi . Og så måtte jeg lige se, om jeg havde en linie. Det havde jeg ikke, og jeg har født 2 gange, den sidste for 36 år siden, så jeg er bestemt ikke gravid. Desværre aner jeg ikke, om jeg havde en dengang.

Skriv et svar