Strøtanker #20 – om gab i det offentlige rum, telefonens frontkamera og manglen på gravidvelvære

… Folk, der gaber meget højt og uden at holde sig for munden. Er det ikke som om der er blevet flere af dem? Hold jer så for munden – også uden for hjemmet. Fremmede gider heller ikke lugte til om I har glemt morgenhygiejnen.

… Jeg forstår ikke ulvedebatten. Hvorfor er den så ophedet, hvem er de ophedede og hvad heder dem op?

… Radioværter, der siger “monotome” er ikke deres opgave voksne.

… Tip til dårlige hår- og hage- og selvtillidsdage: Læg billeder som disse i din story på Instagram:

og nyd alle de søstersolidariske nedefra-selfies, der tikker ind. Tusind tak, kendte som ukendte venner derude!

… Er ret ovre det der med at være gravid. Kom nu ud, knægt! Og faktisk er det ret rart med den utålmodighed. Første graviditet gik meget med at frygte det kommende, ukendte forældreskab. Tænk, hvis nu det ikke ville blive fedt! Denne gang er jeg mere “Helt sikkert. Det kan vi sagtens!”

… Er vi ikke snart færdige med at “dække” koncerter i vores Instagram-stories? Ingen uden for koncerten gider se eller høre det i en telefon, og alle bag dig til koncerten synes det er ufedt at få forstyrret sin koncertoplevelse af at din skærm lyser op.

… Jeg faldt over en gammel tekst fra min første graviditet om hvordan jeg havde bevaret velværet dengang. Jeg slog en latter op over hvor naiv jeg havde været dengang – over at jeg havde troet, at man virkelig selv kan påvirke hvordan man har det. Og over, hvor klog jeg er blevet nu i anden graviditet af bækkensmerter, halsbrand og udkørthed. Nu ved jeg, at man ikke er herre over nogetsomhelst velbefindende som gravid.

… Så læste jeg punkterne igen. Lidt langsommere. Og indså, at jeg i denne graviditet jo ikke gør nogle af de ting, jeg råder gravide til. Jeg tager ikke mit blodsukker seriøst, jeg holder mig ikke aktiv nok (heller ikke inden for rammerne af, hvad bækkensmerter tillader), jeg skåner ikke min lænd, jeg tager ikke mit jerntilskud regelmæssigt, jeg drikker ikke nok vand.

… Det er vel ikke for sent at kaste sig ind i kampen for velværet her i uge … 30, vel?

***

0 Comments

Add Yours →

Skriv et svar