Status pt. er …

… at den eneste stilling, jeg befinder mig godt i, er denne: Liggende ned på venstre side.

… at jeg stående får ømt kønsben, at jeg gående får jag ned i inderlårene, at jeg siddende bliver stakåndet af vægten fra maven mod lungerne, og at jeg liggende på højre side får halsbrand (?!).

… at liggende sideleje desværre ikke er foreneligt med det, jeg godt gad bruge tiden på, nemlig at skrive længere og mere gennemtænkte tekster. I prioriteret rækkefølge tekster som disse: 1) Besvarelser af alle jeres betænksomme kommentarer HER og HER; 2) Advarselsbreve til opgangen om risiko for porno- og/eller gyseragtig larm fra vores lejlighed i anledning af forestående hjemmefødsel (inspiration søges! Det er som om lige dén skrivelse til en flok relativt fremmede er lidt vanskelig at formulere ordentligt og på en måde, der ikke giver dem akut trang til at udstille os på de sociale medier); 3) et par længere blogindlæg, der trænger sig på, men som er for lange til at lade sig skrive fra et mobiltastatur.

… at madlede er noget, jeg pludselig skal forholde mig til hver dag fra klokken 12 og frem. Foreløbig har det resulteret i en vægtnedgang – fra +15 gravidkilo til +13. Da det her er et af de få tidspunkter i mit liv, hvor jeg ikke har lyst til at tabe mig netop to kilo, går det mig en del på. Jeg vil hellere smovse i kulhydrater og energigivende måltider, nu hvor jeg skal præstere noget af et maraton lige om lidt.

… at jeg trods besværet fra maven ikke rigtigt vil beklage mig, for der er faktisk mange fine ting, man kan foretage sig liggende på venstre side: 1) Man kan se alle 30 afsnit af Rejseholdet på DR TV. 2) Og hele sæson 1 af Hjemmebane samme sted. 3) Man kan skrive lister til sin mand over ting, han skal hente i Silvan og Ikea. 4) Man kan skrive med Reshopper-typer om pusleborde og autostole og overlade selve købet til førnævnte mand. 5) Man kan drikke iskaffe med sugerør. 6) Man kan læse pixibøger for sin treårige. 7) Man kan udtænke rebusser til sine venner ude på arbejdsmarkedet og fnisende sende dem til dem i arbejdstiden. Der er faktisk ret meget at få dagene til at gå med!

… at der i dag er 3 dage til jeg er 37+0. Har man lige født eller er man lige så tæt på det som jeg, så ved man godt, hvad det magiske tal betyder. For alle andre er oversættelsen her: Ved 37+0 anses barnet derinde for at være færdigbagt og i tilfælde af fødsel født til tiden. Og det betyder …

… at man fra på fredag formentlig vil kunne se mig føje en add-on til mit venstresideliggende leje: Et håbefuldt og meget insisterende fødepres. I loop og loop, indtil han er ude. For jeg har det sådan her:

… at jeg SIMPELTHEN ikke kan vente længere end allerhøjst nødvendigt på at møde den lille purk, der sparker og tumler og hikker mig helt ør derinde dagen lang 💚

***

12 Comments

Add Yours →

Aw, maaan, kan genkende det hele fra dengang, jeg sidst lå der. På venstre side. Det er i øvrigt fordi, mavemunden sidder i venstre side, og derfor ligger den lavere, når du ligger på venstre side, og så er der mindre risiko for overløb grundet tyngdekraften. Har jeg læst mig til

Hvor er du sød – tusind tak. Er også glad for det snapshot, perfekt at glo tilbage på om nogle uger, ligbleg, sønderrevet og søvnberøvet!

Jeg skrev noget i stil med: “jeg har termin om 14 dage, og vi planlægger en hjemmefødsel. I kan derfor måske vente et urskrig eller to fra lejlighed der og der.. .. Det er ikke noget at bekymre sig om”. Jeg fødte om natten, og ingen hørte noget (så vidt jeg ved, det kan jo være, at vi bare har søde naboer), selvom jordemoderen først kom i slutningen af pressefasen, og hoveddøren derfor stod åben. Det var også en meget kort fødsel. Det svinede i øvrigt stort set ikke, vi har da vores sofa endnu. Pøj pøj med det

Overhovedet ikke relateret til det her indlæg, som jeg glæder mig til at nærlæse senere. Men serviceinfo! Der er nu et femte afsnit af “I hus til halsen”, sæson 6!

Som sagt klager jeg ikke: Jeg kan det hele, men ikke i normale stræk ad gangen. Så sofaen eller sengen skal hele tiden være inden for rækkevidde. Men rigtig bækkenløsning og lægeordineret sengeleje kender jeg ikke – gudskelov. Det må have været hårdt.

Skriv et svar