»Slap nu af, de har også børn i Spanien«

… var en sætning, der jævnligt dukkede op, når jeg luftede sandheden om at være lidt nervøs for en bette charterferie på De Kanariske Øer. Vores første rejse med barn – vores første rejse nogensinde, hvor vi ikke bare havde ansvar for at pakke til og holde live i os selv.

Sætningen, der ud mellem sidebenene griner smånedladende, at der også er masser af udmærket babypleje i udlandet, er ikke særlig hjælpsom. For de spanske børn er altså ikke på ferie og sammen med deres nye, grønne forældre ude af vante rammer. Så jeg fortsatte i det let nervøse spor. Hvor meget skulle pakkes? Hvor slem ville solen være? Hvordan ville barnet klare brud på rutinerne? Hvor sjovt ville det egentlig blive for os voksne?

Nu er vi hjemme igen efter syv dages halvpension på Fuerteventura. Alle er i live, så meget kan jeg afsløre. Men hvor jeg troede, at jeg her på den anden side af ferien solbrændt ville sidde og messe, at jeg havde fået pakket aaaaalt for meget, og at det viste sig at være a piece of cake, det med solen, at de også har indført paraben- og parfumefri produkter under Sydens sol, og at vi iklædt sombreros sad og havde det skideskægt med campari og laissez-faire-mentalitet dagen lang … så er det faktisk ikke helt sådan, jeg har det. Selv om det gik godt nok.

Vi havde bleer, vådservietter, vaskeklude, havregryn, transportabel barnestol, dyne, barnevogn, legetøj, utrolig mange glas med økobabymos, modermælkserstatning i både pulveriseret og flydende form samt cirka alt barnets bomuldstøj med hjemmefra (… og alligevel glemte vi en simpel solhat, der passer barnet, flot!). Og det havde vi slet ikke behøvet, nej. For de har børn i Spanien, og med lidt søgen og en del køren rundt i en lejet bil fandt vi både parfumefri supplementer og minsandten det helt samme mad-på-glas som hjemme i København.

Men jeg mener nu stadig, at man godt må pakke sig ihjel i indbildte fornødenheder, selv om samtlige omgangskredsens hærdede forældre står og griner og siger, at man skal slappe helt af og “tage det hele som det kommer” og ikke være dum nok til at betale overvægt i flyet for en masse nervøst pakket lort, man ikke får brug for.

For det er ferie.

Og hvis det er alle hyldemeter babygear fra Ikea og Føtex tilsammen, der giver en ny mor eller far! ro i sjælen til at komme til at glæde sig til at hoppe ud i en ny, spændende del af forældreskabet – rejseriet – so be it. Hvis det er medbragte glas med babymos i mængder som skulle man overleve en naturkatastrofe, der gør, at man tør lade barnet smage på lokal mad, fordi det kan spise sig rigtigt mæt i det danske … so be it. Hvis det er fire kilo parfumefri vådservietter, der gør, at en ny mor ikke behøver stresse over om hendes barn får rød hale af det lokale rensegrej … so be it. For det er ferie. Og på ferie må man gerne slappe af. Hvad det så end kræver.

De første gange, man skal op i et fly og ud af landet med barnet, vil være en mundfuld for mange. Uanset hvor meget man har rejst før. Det er helt okay, at man lige finder sig egen vej. Der er nok at se til med at sluge, at badeferie med barn er noget ganske andet end uden barn. At man ikke kan slænge sig ved vandet i timevis og forsvinde ind i en god bog; at man ikke kan drikke sig halvvissen i varm rødvin og blive oppe til klokken 3 i spændende snak med nye fremmede; at man ikke kan vade øen rundt i den bagende sol og se en flot solnedgang fra en klippe. Man behøver ikke skulle tage hensyn til at om andre synes man er en pylrerøv også.

Det tager tid at vænne sig til, at også rejseri forandredes med barn. At også det er noget nyt nu – noget, man lige skal dyppe tæerne forsigtigt i, inden man næste gang tør gå ud til knæene, inden man næste gang igen springer frygtløs ud i det med hovedet først.

rejse med baby ferie pakke

***

9 Comments

Add Yours →

Hvordan var vejret? Overvejer selv en charter – men der skal være solgaranti og strandvejr!!

Fint indlæg, tak.

Vejret var SÅ dejligt! Som en lækker junidag i Danmark. Fra klokken 12 til 15 også varmt nok til stranden, hvis vindstille – men blæsten kan være kølig og nætterne er det samme. Sådan er det vel på denne tid af året.

Men har du barn under 1 år med? Så vil jeg sige, at solen er for skrap.

Jeg er så enig i det, du skriver. Hvis det får forældrene til at slappe af, at vide, at man er dækket ind på udstyrs- og madfronten, så er det så absolut skæberiet og overvægten værd! Jeg har lidt for mange gange stået i udlandet, hvor det har vist sig, at man IKKE lige kunne få den der dims som jeg ikke gad tage med hjemmefra eller solcreme uden bronzer osv.. Det ville sgu kaste en skygge over min ferie, hvis jeg skulle gå og stresse over, at mit barn skulle gå med numsen nede i en parfumeble – fordi jeg ikke lige havde tænkt på, at tage nogle med hjemmefra. Især hvis jeg skulle til Spanien, hvor jeg engang brugte en halv eftermiddag på at finde et supermarked, der solgte parfumefri affaldsposer (det lykkedes til sidst).

Ja, lige parfumedelen har jeg svært ved at gå på kompromis med. Ikke fordi jeg egentlig har sat mig voldsomt ind i det med parfumeallergi … men det virker bare forkert med noget så syntetisk siddende i et indelukke om en lille, sart popo. (Havde lige skrevet en længere klamamse om hvordan min datters mave og hale i øvrigt klarede sig på turen, men ved gennemlæsning indså jeg, at jeg er blevet hende, som uden at fortrække en mine taler om bleindhold. Fuck. Det går ikke)

Tak for dit indlæg Karoline! Vi tager afsted i morgen i 14 dage til Lanzarote! Og selvom vi har rejst engang før (med vores søn Theodor på 8,5 måned), så gruer jeg stadig en hel del for det. For nemt var det altså ikke at være i Berlin med en baby på lige godt 3 måneder. Håber det bliver anderledes denne gang. Vi har valgt at tage min mor og hendes kæreste med, som heldigvis er smask forelsket i vores søn. Men vi har også pakket alt! Fra solhat til oppustelig puslepude! Hvordan gik flyveturen for jer? Den gruer jeg lige pt. mest for, da vi har en rutine-baby, hvilket er super dejligt, når det er hverdag, men kan være upraktisk, hvis man fx har glemt flyverdragten juleaften, og knægten kun vil sove i den i sin barnevogn! Suk. Nåh, men godt I overlevede i hvert fald. Og tak for en dejlig blog, du og din mødregruppe har stablet på benene. Det er sejt.

Tak for de pæne ord!

Flyveturene gik megagodt. Vi holdt Esther vågen fra morgenluren hjemme (klokken 9-10) til take-off (klokken 14.30), og hun faldt dødtræt i søvn på mig med selen om sig. Vores backup-plan havde været en sutteflaske med MME under take-off (alternativt vand, hvis I ikke bruger MME?) for at tage trykket i ørerne – men hun brugte sutten i søvne og vågnede ikke af propper. Da hun vågnede på flyet, var der højt humør og lidt spaghetti-bolo fra glas. Og SÅ kom tiden, hvor hun skulle underholdes. Det trak lidt tænder ud at lege med hende og at trave op og ned i midtergangen i sådan et charterfly, hvor der NUL plads. Men det gik. Heldigvis smiler og griner alle til sådan en lille størrelse.

Samme rutine med hjemturen. Holdt hende vågen til take-off, hvor hun bundede en flaske MME og faldt i søvn i hele to timer. Resten af turen var hun en drøm.

Jeg ved ikke hvad af det du kan bruge. Vores hverdage hjemme er ikke specielt rutineprægede, måske hjalp det os. Og husk, at der kan traves i midtergangen og kigges på mennesker, der smiler og lave sjove ansigter, hvis alt fejler – og ellers er turen jo ikke specielt lang.

Nyd solen dernede, klimaet er SÅ lækkert lige nu. Hvis solen er for skrap, så skift om at passe i skyggen og lov at få noget ud af solen hver for sig. Det ville jeg gøre om, hvis vi stod og skulle af sted nu.

Rigtig god ferie! Skriv gerne herinde, hvordan det gik.

Kh Karoline.

[…] At barsle er at rejse… eller er det? Jeg havde i hvert fald ikke gjort mig de store bekymringer inden rejsen, og må nok også erkende, at jeg kulturelt forkælet så barslen som en oplagt mulighed for at rejse langt væk til sol og varme. I hvert fald noget af tiden. Vores familiekonstalation er nu engang sådan, at vi ikke bare kunne slå barslen sammen og rejse væk i nogle måneder. Nogle uger var dog lang tid nok til, at det godt kunne svare sig at skifte halvkugle. Jeg har altid rejst meget både som voksen, men også som barn, hvor vi i en årrække boede i Australien. Jeg har oplevet min mor fragte 3 små børn succesfuldt og overleveligt fra Brisbane til Billund og tilbage igen med et utal af alt for lange transfers, bortkommen bagage og jetlag af varierende karakter. Det er ikke noget problem! Så vi bookede: Koh Chang, Thailand 12 overnatninger inkl. et lille smut med fly frem og tilbage (altså 2 mellemlandinger hver vej godt nok). Ingen kvaler. Og så skrev Karoline om rejsefeber! […]

Skriv et svar