Sådan vander jeg mine planter, når jeg er på ferie (uden at bede andre gøre det for mig)

Kan man vande sine planter i ferien … uden at være hjemme?

Jep, fandt jeg ud af forrige sommer. Efter en lang vinter, hvor det var lykkedes mig at holde liv i stueplanter som monstera, schefflera og pilea, og jeg simpelthen ikke orkede tanken, at de skulle dø fra mig i en grum tørstedød i vores varme hjørnelejlighed over sommeren, bare fordi jeg skred lidt i sommerhus.

People, I give you: Indendørsdrivhustricket. En genvej til at vande planter og holde dem friske og glade, mens man selv er borte.

Tricket erstatter det der med at have venner rendende for at vande ens planter (en tjans, der står næstøverst på venners hadepligtliste under pizzabetalt flyttemandshjælp).

Indendørsdrivhustricket til vanding af planter under ferien
1) Lad plantejorden blive vandet godt igennem, og fyld derefter underkoppen op med vand (Alternativ: Sæt potterne uden deres underkopper i en større balje, som de kan drikke fra. Dæk baljebunden med 2-3 cm vand)
2) Stil planterne i brusekabinen.
3) Træk forhænget for. Sørg for at eventuelle vinduer på badeværelset ikke står på klem.
4) Luk døren til badeværelset.
5) Skrid på ferie.

I indelukket bliver der holdt godt på dampene. Meget, meget længere end jeg lige umiddelbart troede.

Nu har jeg prøvet tricket to gange selv og ladet flere veninder teste det også, og resultaterne er ens: Når man kommer hjem efter op til tre ugers ferie, er jorden i planternes potter fortsat let fugtig. Eller, i værste fald, bare klar til en kande vand – som havde man blot været væk på forlænget weekend.

Den plante, jeg er mest ængstelig med, en violinfigen (ficus lyrata), fordi den sidste vinter nervøst tabte alle blade, lyste endda op med en masse lysegrønne skud, da vi vendte tilbage fra en af vores ferier.

Min sejrsjubel var måske en anelse overgearet, men hey, jeg er normalt en e-len-dig amatørplanteentusiast.

 

I sagde jo, at I var klar til mere husmoderligt ævl her fra. Så det fik I!

*

*
*
*
Følg mig på Facebook * … eller Instagram * … eller Bloglovin’
***

4 Comments

Add Yours →

Alternativt kan man sætte planterne i en balje vand (evt. på altanen) og så sætte en (tom) vinflaske/saftevandsflaske med vand i spænd (halsen nedaf). så står planterne og suger vand stille og rolig og vinflasken fylder op efterhånden. Især god til tomatplanter. Kh. Birgitte

Jeg har også prøvet det trick flere gange – men ikke uden at jord satte sig fast i flaskehalsen og umuliggjorde, at planten kunne suge. Har du prøvet det?

Skriv et svar