Provinsliv

Her i sommerhusprovinsen har de fleste spor af natten på sig hele dagen. En liggefladning i baghåret, når der luftes hund, en natbuks, når der ordnes have.

Her spiller tankerne om min fysik en forbavsende lille rolle. Her betyder det noget om jeg kan tage fat. Om vi tilbyder at bidrage, når der skal fældes træer i skellet. Om vi husker nikket, når biler passerer. Om fastboerne ved, at vi er de nye grundejere oppe ad vejen, ikke tyske airbnb-gæster. Om vi er ordentlige.

Her powerlunter jeg lange ture hver anden dag og nyder det på en måde, der føles umulig inde i byen. Og her konstaterer jeg, at sjatpisseri ikke holder ferie.

Her kommer naboen forbi med pandekager på en tallerken. Der passer til den rabarberkompot, der alligevel lige stod og simrede i mit provinsliv.

Her findes ingen af de der underlige ormehulsaftener, hvor man loopgoogler gamle folkeskolelærere for, om de mon er døde. Kroppen er træt senest 22, hvor den slæber sit mætte, soltrætte kød til køjs.

Her i sommerhusprovinsen river vi køkkenelementer ud og sliber vægge ned og skrubber de forme, vi er brændt fast i i byen.

***

6 Comments

Add Yours →

Sikke en fin lille tekst om provinsen. Min familie og jeg flytter af samme grund (plus nogle flere) snart til Thurø, og jeg tror ikke, vi kommer til at se os tilbage.

Du skriver latterligt godt, altså. Når du bliver gammel håber jeg du får tid til også at skrive en bog, mens du sidder på den der bænk.

Kære Caroline. Bare lige en lille advarsel fra en der tog den romantiske drøm om det idylliske provinsliv lidt for alvorligt: det, du oplever, er ikke provinsliv, det er ferieliv. Når man flytter i hus i provinsen tager man alt det trælse fra hverdagslivet med sig, og lige bortset fra at ungerne på nogle få gode solskinsdage kan underholde sig selv udenfor, så er der ikke meget tilbage af det der ferieliv. Når man kommer hjem fra arbejde til sit provinshus efter alt for lang pendlertid i bil eller tog er der endnu mindre overskud tilbage end når man har fået frisk vind i håret på cykelturen hjem fra arbejde til sin dejligt vedligeholdelsesfrie lejlighed. Kærlig hilsen, hende der netop har valgt at sælge huset og flytte tilbage til København!

Skriv et svar