Skriveskole: Kvikguide til Pinterest for alle webnørder, der ikke orker at committe til mediet (men godt vil score trafik derfra)

Kære læsere, som selv har en blog, en hjemmeside eller et arbejde, der udføres på internettet.

Jeg sidder og brygger på en guide til Pinterest for danskere som os.

For nylig er jeg blevet hooked på det (følg mig her) til at trække trafik og nye besøgende fra. Det går rigtig godt, og det under jeg gerne andre at prøve også. Jeg havde bare lidt svært ved at komme i gang med Pinterest som blogger, for danske begynderguides for ikke-private lod til at være uhyre banale eller skrevet for 5 år siden … og mediet er ændret noget på de år.

Så med trial-and-error har jeg nu prøvet mig en del frem og er landet på en form, der krævede lidt arbejde at få søsat, men som herefter er low-maintenance – og den ser ud til at virke.

Men! Når jeg pipper om Pinterest her på bloggen eller ude i virkeligheden, så bliver folk meget lange i løgene og siger ting som:

“Åh, det virker ikke som et medie for mig”, eller

“Altså, jeg bruger det lidt privat, men jeg kan ikke lige se hvad jeg kan bruge det til ellers”

… og så slog det mig, at den lange guide, jeg har gang i, måske vil ramme hen overhovedet på nogle af jer (og alle jeres forbehold – som også var mine egne indtil for nylig!). Den er nok mest til nørder, der som jeg er trætte af, at eldoradotiderne på Facebook er forbi og som gerne vil opruste andre steder – og som har energien og lysten til at gå i krig med noget nyt.

Så derfor optakter jeg her til Den Store Pinterest-guide For Danske Bloggere Og Andre Webnørder med dette ekstrakt af pointerne. Til alle jer, der egentlig ikke orker Pinterest, men som godt gider trække de nye læsere derfra, som I nu kan.

Pinterest guide

Dovenlarsens 3 minimumsopgaver på Pinterest

✓ Billeder i alle blogindlæg. Med alle menes der: Alle fremtidige + det af dit gamle indhold, der stadig har aktivitet fra for eksempel Google. Er der billeder på et blogindlæg, er andre mere tilbøjelige til at pinne det. Hvis du er rigtig god, så beskærer du billedet højt – så får det mere plads på det board, det pinnes på.

✓ En profil på pinterest.com, der har et board til din blog/dit site. Pin dine blogindlæg til det (find en guide til at få installeret en pin-button i din browser og andet praktisk her).

√ Fortæl på din blog/dit site, at man kan følge dit board. Jeg gjorde sådan her, og derudover lagde jeg link til mit største Pinterest-board ind i bloggens footer-menu. Jeg nævner også Pinterest i mine social media-links, der findes under de fleste blogindlæg. Som her:

 

*
*
*
Følg med her

Facebook * Instagram * Bloglovin‘ * Pinterest

 

***

11 Comments

Add Yours →

Tusind tak for quickguide – og også for dit tidligere post om blogs om blogging, som jeg aldrig fik kommenteret på.
Jeg er splittet imellem at have lyst til at kaste mig over at gå mere i dybden med min blog og derved generere mere trafik, men også være realistisk nok til at vide, at der hvor jeg er i livet pt. kommer jeg ikke til at opdatere den dagligt eller sågar bare ugentligt, og så kommer jeg alligevel til at tabe det momentum, jeg evt. kunne generere.

Men jeg bliver alligevel inspireret og nysgerrig, når du deler nye tanker og fifs, så keep ’em coming!

Mit råd til dig: Fyld kræfterne i de blogindlæg, du har i dig. Det giver dig selv og dine faste læsere mest glæde. Resten af mit ævl er blot glasur!

Tusind tak for guide, som faktisk har fået mig til at vove pinterest. Eller, faktisk havde jeg en gammel profil, viste det sig – jeg husker intet! Må jeg spørge hvad den der widget der viser pinterest ved siden af facebook nederst på din blog, hedder?

Hej Kirstine – det lyder søreme godt! Dit blogemne er da også oplagt til Pinterest.

Mine knapper nederst er vist fra det plugin, der hedder Social buttons. Men dine er da meget pænere – hvad hedder de?

Kh Karoline

Og nu har jeg vist endda fået en (tysk?) følger! Jeg tænkte faktisk ikke på knapperne, men på boksen man ser, når man scroller helt ned på din forside – lige mellem facebook og bloglovin. Sådan en widget leder jeg efter, der ikke er så omfattende at den går direkte efter verdensherredømmet.

Ah, den! Nu er jeg med.

Det er en kode fra Pinterest. Stå på den opslagstavle, du vil vise. Der er tre menupunkter øverst, en med tre “punktummer”. Derinde kan du kreere din egen kode med bredde og højde.

Gå så over i dit Kontrolpanel og placer en HTML-boks i dine widgets under Udseende (min er footeren). Placer en HTML-boks der, hvor du vil have opslagstavlen vist og læg koden deri.

Kh

Skriv et svar