Og resultatet af din seneste gynækologiske undersøgelse?

Ha. Hvis der er én ting ved USA, der har en vis charme, så er det den der kæft-trit-og-retning-holdning til bureaukrati. No questions asked – sign this or we know that you will eventually sue our asses. Derfor bliver man sat til at svare på en complete health form, når man søger ophold i længere tid (ok, jeg har faktisk ikke helt grejet sammenhængen eller meningen med den health form endnu). Og spørgsmålene i en sådan varierer fra de rutinemæssige over de stærkt flabede til de næsten groteske. Her er nogle af de mest mindeværdige:

 • Er du: 1 – Kvinde? 2 – Mand? 3 – Transseksuel? 4 – Ønsker du ikke at svare? Sæt ring om dit svar. Det er svært fristende at vælge option 3 eller 4. Jeg siger det bare.
 • Hvilken håndkøbsmedicin tager du oftere end én gang om ugen (anfør venligst også vitaminer, kosttilskud eller urter)? Æhm… antihistamin? Jerntabletter? Vil I vide det? Jamen, så okay da.
 • Lider dine forældre eller dine søskende af følgende: Gigt, Astma, Diabetes, Livmoderhalskræft, Blodmangel, Tarmkræft, Brystkræft, Depression, For Højt Blodtryk, Højt Kolesteroltal, Alkoholisme? Hør lige. Hvorfor er det relevant? Hvis I virkelig var interesserede, så spurgte I jo til hvilken type af fx diabetes, der var i familien. Fjolser.
 • Lider du af eller har du lidt af: Kyssesyge, Psoriasis, Panikanfald, Depression, Søvnforstyrrelser, Spiseforstyrrelser, Mavesår, Synsforstyrrelser, Indlæringsvanskeligheder eller Malaria? Altså. Jeg sætter ikke kryds ved noget af det der. Men jeg vil jo heller ikke se for normal ud. Så fatter de jo mistanke?
 • Hvor gammel var du, da du fik din første menstruation? Jeg var 11. Hvad med dig selv, hvar.
 • Hvor mange dage varer din menstruation normalt? Glem det. Jeg svarer 15 dage og kravler ind på klinikken med formularen her i hånden og et lidende, blodfattigt look i øjnene.
 • Hvordan lød resultatet af din seneste gynækologiske undersøgelse (brug venligst blokbogstaver på linjen)? GLEM DET, BLEV DER SAGT!
 • Hvor mange gange har du været gravid? Ingen. Tror jeg?
 • Hvor mange børn har du? Hvad? Ingen, sagde j… nårh. I vil afsløre, om jeg er løs på tråden og bruger drab som prævention. Yes. Velkommen til Amerika. Ha. Snedigt.
 • Drikker du alkohol (hvis ja, angiv ugentlige genstande)? Ingen kommentarer.
 • Ryger du cigaretter eller cigarer? Æhm… nej? Fnis.
 • Bruger du snus? Nej. Jeg er dansk. Ikke svensk, vel.
 • Bruger du sikkerhedsbælte? Når jeg kører bil, eller mener du sådan mere generally in life? Kunne faktisk godt bruge et ekstra sikkerhedsnet, hvis du har et.
 • Føler du dig usikker i dit nuværende parforhold? Ja, meget. Min mor og jeg har et ustabilt forhold, som jeg ikke er sikker på er normalt. Mange highs og lows. Men hun er virkelig sød, det er hun altså. Den bedste mor i verden, faktisk. Jeg er en ond datter. Ond, siger jeg.
 • Er du seksuelt aktiv? Ha. Jeg er meget inaktiv, tak fordi du spørger, har du tænkt dig at gøre noget ved det?
***

6 Comments

Add Yours →

Hæ. Så kan du lære at tage til USA! Er det faktisk fra immigrationsmyndighederne, eller er det fra der, hvor du skal studere?

Ja, og nu dobbeltposter jeg altså, af ren nysgerrighed: Spørger de til hvorvidt du er homoseksuel? Det kunne man nemlig godt tro de var mere bange for at spørge om end resultatet af dine gynækologiske undersøgelser.

Det er dog ikke immigrationsmyndighederne. Og min seksuelle orientering må de da slet ikke spørge til – selv om de sikkert er dying to know, så de kan sætte mig i en kasse!

Så skal du bare se, hvad du skal svare på, hvis du drister dig til at søge om arbejdsvisum, kørekort, et kreditkort til Macy’s eller Gud hjælpe det, bliver gravid!!! Jeg har selv været hele rullen igennem og det var absurd, hvad vi skulle svare på om vores forhold, da vi i starten ikke var gifte, men jeg alligevel rejste sammen med min kæreste derover. Da vi så blev gift og jeg tog hans navn kunne alt pludselig lade sig gøre uden et kny. Vi var jo bundet af det helligste bånd der findes, ægteskabet. Pudsigt i et land hvor skilsmisseantallet er et af de højeste i verden. Og bliver du som sagt gravid, så starter den helt store undersøgelse af dig, dit helbred, din sociale status og hele din families helbredsmæssige og sociale detaljer + du gentagne gange skal svare på om din kommende søn skal omskæres. NEJ hans skal ikke, blev der sagt, for 117ende gang!

Skriv et svar