“… og apropos hårvækst” x 3:

Hvad sker der egentlig med …

… sommerstubbe i trediverne? I min tidligere ungdom, altså tyverne, havde jeg megapæne ben uden nogen indsats overhovedet og uden nogen påvirkning af yoyovægt i øvrigt. Ingen underlige mærker eller karsprængninger, og når jeg barberede dem, hvad der kun var nødvendigt sådan en gang om ugen-ish, så lignede de vitterligt de der photoshopsaftige stænger fra Venus-reklamerne.

Og det troede jeg var sådan en lækker, livslang bonus. Jeg var tilsyneladende velsignet med gode ben, lige som andre er velsignede med fyldige læber eller hår, der aldrig gråner.

Well, not. Her på den anden side af hjørnet 30 har hårvækst syd for knæene vist sig at være nogle genstridige, turbovoksende, sorte børster, der titter frem allerede et halvt døgn efter, jeg har været over dem.

For korte til at jeg godt glemme vax strips. For tykke til at epilatoren kan klare det inden for rimelighedens grænser for smerte. Og altså for hurtigtvoksende til at en skraber giver mening.

Løsning: Pincet. Oh yes. Jeg sidder nu hver aften og plukker mine forpulede ben som var de et område tiltænkt øjenbryn. Aldrig har jeg skumlet meget over, hvor lange ben, jeg faktisk har.

*

… børns hår? Eller, retteligt: Mit barns hår? Jeg har en stor karriere som selvklipper i eget hår bag mig – og nogle gange har jeg endda ramt resultater, jeg godt kunne være bekendt. Så det kunne jeg da godt lige fortsætte i mit barns manke, bare så længe hun er lille nok til ikke at vide hvad en frisure er, tænkte jeg. Men hendes lokker insisterer, modsat mine egne (heldigvis), at lægge sig til rette i en regulær vokuhila, uanset hvordan jeg studser. Mødre på linjen, hvad gør I her? Tips modtages (til Youtube-tutorials, ikke frisører!).

*

… at nogle mænd godt gider rengøre afløbet i brusekabinen for lange, sorte, slimede hår, selv om de selv har kortklippet, lyst hår og således godt kan sandsynliggøre, at de intet har med de jævnlige oversvømmelser på badeværelset at gøre? Og hvad sker der for, at jeg har været så heldig at score en af dem? De findes næppe i hobetal.

*
*
*
Facebook * Instagram * Bloglovin’

***

14 Comments

Add Yours →

Pandehåret! Start altid med pandehåret. Hvis barnet har pandehår altså. Ellers så start med foran/ved ørerne. Det er det som de synes er mest træls at få klippet og der hvor de ormer mest. Og det er også der der er størst output sådan synsmæssigt

Har lige googlet vokuhila. Og nu græder jeg. Du. er. så. sjov. Ville ønske, at jeg kunne kvittere med en youtube-tutor som tak for, at du har reddet min aften, men er selv udfordret i kategorien børnefrisure. Læser i stedet med hér.

Måtte også google vokuhila, sjoovt!
Jeg lader bare min ældstes hår gro (hun er 4) og så studser jeg det en sjælden gang imellem så det ikke bliver alt for langt. Heldigvis bliver sådan noget børnehår hurtigt så uglet af leg, kroner, Elsa-fletninger osv at man ikke ser så tydeligt at det er klippet lidt skævt 🙂

Ps: har også scoret en af de hår-opsamlende mænd, jeg vil hellere rengøre alt andet på badeværelset, incl toilettet, end samle de klamme hår op.

ja, yfferpyffer, hvorfor findes der ikke en smart løsning på det her hårproblem, altså, det giver ingen mening.

Nu har jeg studset ungen. Det er blevet … reeeet kort. Gudskelov, at det bliver uglet til til ukendelighed. Ellers får jeg megaskældud.

Jeg har to drenge hvis hår vokser som ukrudt og den ene har en manke så strid som en hests. De skal klippes hver fucking måned og jeg hader det!

Jeg lader dem se iPad mens jeg klipper og starter altid i nakken og tager pandehåret til sidst, netop fordi det er det de flipper over. Nu sidder de selv med en blød børste og fjerner afklip fra iPad og ansigt. Jeg tænker det er nemmere m en pige – page eller langt hår + pandehår. Skal vel ikke klippes mere end hver 2. md? Som sædvanlig gør øvelse mester og man bliver mega hurtig efterhånden. Da de varmus re bestak jeg dem med løfte om is hvis de sad stille.

Jeg klarede det i dag. Det gik ret okay. Godt nok lidt kort i det, men det er noget alle børn skal prøve. Skammen ved for kort pandehår. Det er personlighedsudviklende (tror jeg).

Jeg har læst mig til (efter at jeg kom til at give min søn hipsterfrisure), at man skal klippe håret, mens det er tørt. Især pandehåret, som åbenbart krymper meget

Hipsterfrisure! Hahahahaha! Det er SÅ meget det, jeg lige er kommet til at give barnet. Åh gud, puttede hende med endnu fugtigt hår, ikke SIG, at det krymper mere … jeg får ballade i morgen.

Godmorgen i stuen! Jeg har to drenge, med meget forskelligt type kort hår – og har altid klippet dem selv (med maskine nu) Prøvede en gang med frisør … som endte med at klippe sig i fingeren, fordi krapyldrengen ikke sad stille.

Nå, men gode råd: køb en ordentlig saks, sæt barn på taburet foran fjerneren, udvælg tidspunkt nøje dvs hun skal virkelig have lyst til at se feks Gurli Gris – men ikke været pjevset træt. Læg en stof ble rundt om skuldre holdt sammen af hår spænde (gebis spænde). Lov en lækker ting efter du har klippet – hos os har det været en slikpind … Og klip pandehår først. Du har ca 7-12 min. 🙂

Held og lykke!

Jeg har også sådan afløbsmand – og jeg fortæller ham hver gang, hvor meget jeg sætter pris på han gør det.

Skriv et svar