I carried a watermelon

tekster fra en fireogfirser

Når endnu en forælder (typisk mor) fortæller, hvor godt børn har af at mindst én voksen (typisk mor) går hjemme …


… har jeg, når jeg når til den obligatoriske sætning om, at det aldrig er et spørgsmål om økonomi, men prioriteringer, lyst til at sige:

»Jeg er så glad for, at I har fundet en løsning, der gør jeres familieliv bedre. Men jeg bliver så ked af, at du både antyder og siger direkte, at det er en bedre løsning for alle; børn som voksne. Jeg tror ikke på one-size-fits-all, når det gælder hverdagsindretninger, livsfaser eller noget som helst andet end visse tekstiler. Jeg er glad for at høre, at du og dine børn trives med, at du går hjemme, og jeg er sikker på, at du har ret; I trives!, for det kan kun du vurdere, og jeg dømmer dig ikke som hverken uambitiøs, doven eller frivilligt arbejdsløs (faktisk synes jeg du er det modsatte af de tre ting, og jeg tager hatten af for dig, når jeg forestiller mig din hverdag). Men i mit hjem ville hverken jeg, min kæreste eller vores barn trives med at gøre det, I gør. Jeg skulle lige til at forsvare mig med eksempler på, hvor glade, vi allesammen er for at færdes ude i pulsen fem af ugens syv dage og i et andet gear i de resterende to og hvad der gør, at jeg kan tolke for mit barn, der endnu ikke taler flydende nok til at analysere sin egen trivsel, at hun trives med to udearbejdende forældre … men egentlig synes jeg ikke jeg skylder hverken forsvar eller forklaring, i stedet kan du få det her: Jeg bryder mig ikke stort om, at folk, som ikke kender os, hævder at vide bedre på vores vegne. Hav en rigtig dejlig dag.«

Inspireret af kommentarsporet her.

*
*
*
Facebook * Instagram * Bloglovin’


« »

© 2018 I carried a watermelon. Theme by Anders Norén.