Når (endnu) en ellers højt skattet blogger deklarerer spons i et lille billede over teksten …

… og ikke som regulær tekst, så Bloglovin’ og andre rss-readere (der kun bringer tekst) kan fange advarslen.

Og jeg (igen) alligevel kommer til at klikke mig ind på noget, jeg ville have fravalgt.

Og jeg (igen) først langt nede i teksten fatter, at jeg sidder og læser regulær, betalt reklame.

Så får jeg det (igen) sådan her:

Og derpå sådan her:

***

14 Comments

Add Yours →

Det undrede jeg mig også over, da det gik op for mig, hvad jeg læste – not cool dude.
Hvis vi altså tænker på den samme …

Det ved jeg ikke, om vi gør, men uanset hvilke, vi har set: Kedelig tendens. Eller, de er sikkert i deres gode ret til det ifølge lovgivningen (indtil næste stramning), men jeg synes, at det siger for meget om en bloggers (ringe) forståelse for egen magt, at det er stilen med skjult reklame. Så det er bye-bye fra mig.

Faktisk skal indlægget være markeret som “reklame” lige så tydeligt som overskriften, mener jeg, i henhold til forbrugerombudsmanden/kvinden/personens fortolkning af gældende lovgivning…
Så at gemme det, er ikke ok.

Jeg tror såmænd godt, man kan argumentere for, at de på selve indlæggene er tydeligt markerede med de der deklarationsbilleder. For lovgivningen tager ikke højde for, at langt de fleste bloglæsere læser blogs fra et feed – Facebook eller rss. Her mener jeg bloggeren bør sørge for, at det tydeligt fremgår, så de ikke serverer nogen trofaste læsere reklame uden læsernes vidende. Men det er (endnu) op til bloggerens sans for etik. Man kan håbe lovgivningen forholder sig specifikt til hvordan bloglæsning i praksis foregår ved næste stramning.

Ah, så forstår jeg. Men mon ikke, at fortolkningen reelt ville gå på, at i og med at det skal fremgå så tydeligt som overskriften, så betyder det overført til RSS og feed at det også dér skal fremgå (da overskriften jo også er tydelig dér).
Men vi ved det jo reelt ikke før forbrugerombudsmanden udtaler sig eller der bliver skabt præcedens med en afgørelse.

Noget med at være sund i januar og tage kosttilskud? Jeg faldt også i og opdagede det først laaaaangt nede.

Som forretningsdrivende mener jeg, at man har et særligt ansvar for at overholde lovgivningen. Hvis man er en velbesøgt blogger, som firmaer vil samarbejde med, så ved man formentlig også, hvad Bloglovin’ og andre readere er, og at man trækker en del trafik der fra. Man bruger det sandsynligvis selv. Uanset om man gør, synes jeg at man bør tjekke, hvordan ens sponsdeklaration tager sig ud de steder og i fx et Facebook-link – så folk frit kan vælge den fra, første gang de ser den.

Jeg er ikke faldet over det hos dig. Men hvis du skriver Sponsoreret/Reklame som det første i brødteksten, så er du på den sikre side 🙂

Helt enig. Jeg har engang skrevet det til Emily Salomon, som bare svarede noget i retningen af, at “hun jo ikke var ansvarlig for, hvilket noget indhold Bloglovin tager med over”. Ret sløjt synes jeg – jeg synes også hellere man skulle bruge lidt tid på at sikre sig, at så vigtige dele af et indlæg også kommer med andre steder end direkte på bloggen.

Det er bare et indiskutabelt fint moralsk kompas at have, at man æder den grimme disclaimer øverst i sin ellers flot designede tekst og lever med risikoen for, at nogle læsere falder fra. Man kan jo varme sig ved, at man tydeligt og FØR MAN HØSTER DERES KLIK har fortalt dem, der alligevel læser med, hvad de er ved at læse: Ens holdning til et produkt, man har fået penge for at omtale. Stor ros til de mange bloggere, der gør det hver eneste dag.

Enig! Det ku være fedt at høre dine betragtninger om Krifa balladen (se evt hos Blogsbjerg). Du gør dig altid nogle gode overvejelser…

Hvor sødt af dig at tænke på mig! Jeg har gjort mig masser af tanker, og jeg håber på overskud til at dele dem her – hvis ikke nogen kommer mig i forkøbet med pointen 🙂

Skriv et svar