Min menstruationskop & mig – en moderne tragedie

Okay, vi skal lige tale om min menstruationskop. Men først skal vi tale om jeres. For jo mere I alle er sådan her, når I fortæller mig og hinanden om jeres:

menstruationskop

… jo mere får jeg det sådan her med min egen:

menstruationskop

… for jeg er vist defekt bygget i underlivet. Jeg kan IKKE finde ud af den.

Den nager, og den glider ned, og den forårsager uheld. Og nu har jeg efterhånden læst og googlet og youtubet mig til så meget viden, at jeg er begyndt at få de særeste annoncer her og der på det øvrige internet.

Research hjælper intet. Ud over at jeg bliver mere og mere bevidst om, at andre åbenbart mestrer disciplinen Menstruationskop til så mange gange ug, at de tilmed kan have helt vildt normal sex med den oppe!? Stræbere!

Nå. Men jeg bliver troligt ved. Jeg tester den måned efter måned, kyler den ad helvede til måned efter måned, tager den til nåde igen måned efter måned, for ingen steder står der, at den ikke er for alle. Men måske ER den ikke for alle, selv om samtlige kønsfæller ter sig nyreligiøst, når emnet kommer på banen?

Ofte stillede spørgsmål i den forbindelse, når jeg i kvindekredse ventilerer min nye menstruationsfrustration:

Har du valgt en stor størrelse menstruationskop, altså, en til kvinder, der har født?

Ja, det har jeg (og følte mig sleeeet ikke i størrelse som Peterskirken dernede at all imens dét indkøb pågik. Slet ikke).

Har du givet det et par måneder, for man skal lige lære den at kende?

Ja, det har jeg. 6. måned nu. (Hedder cyklus egentlig cykler i flertal? Altså, også i folkemunde?)

Har du klippet snippen i bunden af, for det må man vistnok gerne?

Ja, det har jeg, thank you very much (og håbede næsten, at den ville gå i stykker af det. Det gjorde den ikke). Ingen forskel.

Har du skubbet den langt nok op, for den skal jo virkelig langt op?

Hør her. Hvordan får andre kvinder det til at lyde naturligt at skulle skubbe noget tilsyneladende længere ind i dem selv end deres egne fingre rækker? Bruger I værktøj, ladies? En form for hamme og mejsel, jeg ser det næsten for mig? Sig det så!

Stik mig en tampax. Orker ikke den her dille.

*
Er du pro eller con menstruationskop? Debat her.

***

68 Comments

Add Yours →

Her må jeg tilstå: jeg har slået op med min. Thi den sad fast, og jeg lå og ormede mig på badeværelset i arrigskab og endte med at hente kødpincetten. Hader den. Bind er helt okay for mig. Jeg klipper hellere i den lortekop som straf for dens lille selvtilfredse helsesmil, end jeg sender den indvortes igen nogensinde. Smadrer den nu, faktisk.

Det er jo dét, den har! Et selvtilfreds helsesmil, når man folder den, som alle de der selvtilfredse helsetutorials skriver, at man skal.

Et hæsligt klovnesmil.

Jeg er vistnok ikke for real ved at slå op med min, er ikke klar, for konceptet er så fint og øko og altdetder … men jeg er MEGET TAKNEMMELIG for, at du deler!

Kødpincet, virkelig. Shit. Godt at vide, at andre også ender i desperate situationer af og til!

Min gør ondt og niver og der løber blod ved siden af fordi folder sig når den sidder deroppe!!!?@:&./);!,@”.!:

Og så siger den SVUP som en eller anden wc svupper når den ryger ud. Og så er der det stockholmske blodbad i håndvasken bagefter.

Jeg er tilbage til tamponer og bind- i ØKO! Det må sgu gå lige op;)

Jeg tror svuppet er en god ting? Jeg tømmer den i toilettet og skyller kun efter i håndvasken. Et noget mindre blodbad end det stockholmske – men bestemt stadig lidt fascinerende at betragte.

Altså, helt går det vel ikke op, du ved, økovatforbrug mod intet økovatforbrug! Men. Det skal fandme også give mening at komme gennem hverdagen. Du har min fulde opbakning til vat.

Nejnej – køb en anden slags!!! Jeg startede med organicup (for det skulle jo helst være så økologisk som muligt…), men den kunne jeg slet ikke få til at du – kunne ikke få den til at folde sig ordentligt ud, og den der “pind” i bunden var jo ikke til at få ordentlig fat i til at dreje lortet på plads!!! Men så købte jeg en ladycup (med en ring i stedet for en pind og 5 mm bredere (jaja SUK)), og SÅ blev det godt! Så hvis det ikke lige dur, så prøv en anden slags! Selvom det koster lidt nu, så synes jeg det er godt givet ud!

Det som Nanna siger! Har haft samme forløb. Og i 2. runde tog jeg så også maxistørrelsen (har 0 børn….. super….). Og så bare for at være ekstra ærlig: mærk med finger rundt i kanten, om den er foldet helt ud og – well – om livmoderhalsen (tror jeg) er på den rigtige side af koppen. Det kan variere hvor højt eller lavt den synes den skal sidde, den hals. Det med sex forstår jeg heller ikke (hvis diller er +3 cm).

Ah. Det er nok diller>3cm så! Det skrev de sjovt nok ikke noget om.

Seriøst. Er I hypermobile i håndleddene allesammen? Føre en finger rundt langs den? Kan lige knap nøkke den opad, tilfældet råder i hvor og hvordan den lander.

Jeg har besluttet at forsøge med et andet mærke på jeres råd. Vil virkelig gerne lykkes med det her.

Min er også droppet. Det virkede i starten, men nu folder den sig ikke ud. Jeg er så arrig på den, at jeg har låst den inde. Forsøger måske igen næste gang. P

I’m with you on this!!!!
Jeg har heller aldrig rigtigt fået min til at funke – er pt gravid og tænker den skal have et forsøg igen bagefter, meeeeeen er ikke sikker på vi nogensinde bliver best buds

Amen jeg gider ikke engang at prøve! Jeg ved, at min krop ikke kan sådan noget !! Bliver træt af at se reklamer over alt for dem, thi jeg tænker at det er et håbløst projekt, og kan ikke forstå at nogen kan få lortet derop og til at sidde rigtigt.

Ingen grund til at opgive på forhånd, tænker jeg? Men selvfølgelig kun værd at prøve, hvis du har lyst. Jeg har stor lyst, kan kun se fordele ved dimsen.

Næste skridt for mig: Nyt mærke. Kan være en anden producent er løsningen for mig.

Min blev væk og jeg købte er andet mærke og hold da op en forskel.

Og så lærte jeg en ny måde at folde den på når der sættes op. Men der har du sikkert forsøgt i alt din googlen.

Har du købt en for stor en siden den glider ud?

Kan godt glemme jeg har mens når jeg bruger den( hvert fald de dage jeg har sat den rigtigt), men have sex ligefrem?

En ny måde at folde, du må meget gerne uddybe? Har kun forsøgt én foldning, altså den der bedst beskrives som “et selvtilfredst helsesmil” tidligere i tråden.

http://worldcare.dk/divacup-menstruationskop/faq-divacup-menstruationskop/saadan-benyttes-divacup-menstruationskop/

Jeg kan overhovedet heller ikke få det til at virke med den metode, jeg tror du beskriver som “det selvtilfredse helsesmil”. Men så prøvede jeg “foldemetode 2” i linket ovenover, og nu er jeg vist en af de irriterende typer, det går rundt og prædiker koppens fortræffeligheder. Det funger og jeg er helt seriøst også nået dertil, hvor jeg (meget få gange) glemmer, at den er i. Jeg er vild med det!

Har dog kun prøvet det, før jeg blev gravid. Så vi må se på den anden side. Jeg krydser fingre.

Ja, okay, og nu skal det heller ikke lyde mere frelst end det er. De første par gange den skal sættes op i hver cyklus, skal jeg altid sidde og lirke lidt med den, før den folder sig ud og danner det der vakuum. Det er ligesom om, at kroppen lige skal vænne sig til det igen…
Og ja, tit er der blod på fingrene. Jeg har også prøvet, at den sad så meget fast, at jeg meget seriøst overvejede at ringe til skadestuen (og hvad man i så fald skulle sige). Så det er ikke fordi, der ikke har været problemer 🙂 men når det virker, så er det virkelig en befrielse.

Alle livmoderhalse er forskellige (diameter, længde osv), ligesom længden af vagina varierer. Jeg kunne godt forestille mig, at det fx ville være sværere at få koppen til at sidde hvis man havde fået lavet flere keglesnit, afhængig af hvor stor livmoderhalsen var til at starte med. Og derfor vil det nok være nemmere for nogen end for andre at få tingesten til at sidde. Og man skal nok ikke være alt for sart med at rode rundt i sit eget indre – jeg ville prøve at finde livmoderhalsen med fingrene først, så ved du hvor koppen skal sidde. Hvis du bruger bugpressen lidt (ja, som om du skulle føde), så kommer livmoderhalsen lidt længere ned i vagina, og så er det nemmere at få placeret koppen.

Mvh

Gynækologen

PS Cyklus hedder cykli i flertal, desværre ikke cykler!

Jeg tror ikke at nogen, der prøver en eller anden form for menstruationskop, kan kategoriseres som værende sarte med eget indre 🙂

Jeg har prøvet din instruks for placering. Begyndte faktisk at græde lidt, fordi det *heller* ikke hjalp.

Det skal lige siges, at jeg nogle gange godt kan få den placeret korrekt, så den sidder som den skal i 8 timer og ikke laver nogen lækage. Men det er et lykketræf hvornår det sker. 2 ud af 10 forsøg måske. Lige præcis nok til, at jeg er meget bevidst om mit underliv, hvis jeg forlader hjemmet med den, og det er jo lige netop dét, der ville være rart at undgå.

Jeg var pisseglad for min før jeg fødte. Har prøvet tre forskellige mærker i forskellige størrelser og lortet glider ud. Måske det er pga fødsel det ikke funker for dig?

Jeg prøver også stædigt ved, da ramponeret OGSÅ glider ud og jeg hader bind. Men hadet får ikke den åndssvage cup til at blive! (Kan man mærke frustrationen i min besked??)

Ja, og jeg kender frustrationen! Kan jo høre på andre, at man ligefrem glemmer at man har menstruation, og der er få ting, jeg hellere vil prøve at opleve end det, ærligt talt!

Øv, at det slet ikke fungerer for dig efter fødslen. Jeg er ikke klar til at opgive på baggrund af fødeskræv. Skal også igennem alle mærker og størrelser, før jeg giver helt op, tror jeg. Fed udgift!

Som flere andre har skrevet vil jeg mene, at du skal prøve en i et fastere eller blødere materiale afhængig af, hvad du har nu. http://www.putacupinit.com har en test, man kan tage, hvorefter de anbefaler en eller flere slags ud fra kriterier som alder, hvor trænet man er generelt, livmoderhalshøjde (?) osv. Og ja, hvor sidder din livmoderhals i forhold til kanten af koppen – den skal ind på indersiden.

Jeg var meget overrasket over at finde ud af hvor mange (!) forskellige slags der findes. En kop er åbenbart ikke bare en kop. Og der er så mange andre kriterier end bare str. A eller B. Put A Cup In It har også et “comparison chart” hvor man kan sammenligne efter størrelse, hårdhed, osv. Det samme har fx https://menstrualcupreviews.net. På de forskellige sider findes der også guides til foldemetoder.

Min første kop virkede upåklageligt de første to-tre år. Så pludselig var det som om den blev… slap i det? Eller blev jeg? :-s Den lækkede i hvert fald og en ny i samme mærke var ikke bedre (Organicup, som åbenbart er lidt bløde i det og ikke gode hvis man er lidt trænet). Så lige nu prøver jeg mig frem med et nyt mærke, hvor der så igen er en tilvænningstid. Så lige nu er jeg ikke helt så stor fortaler for kop, som jeg har været; men jeg synes bestemt, det er pengene og miljøhensynet værd at prøve sig frem med lidt forskelligt, inden man helt forkaster idéen.

Jeg er så typen der elsker(!!!) min, men for satan hvor tog det lang tid og hvor har jeg bare haft lyst til at kyle den af helvedes til de første mange gange! Nu er jeg så den kedelige speltkussetype, så selvfølgelig skulle jeg da lære at bruge den…

Jeg beklager, men nu bliver jeg her illustrativ, så hvis man ikke lige føler for det, er man advaret på forhånd 😉 Nå! Men jeg elsker som sagt min – jeg har også valgt ladycup, og også den store model (har heller ingen børn, så gad vide hvordan det kommer til at stå til dernede, når der engang skal presses noget ud der er større end en honningmelon!?)! Jeg tror dog ikke jeg folder den som andre gør? Istedet for at samle den til det der “U” tager jeg mere fast op i kanten og presser ned, så der nærmest bliver en lille “luftkugle” på den ene halvdel. Når jeg så får skubbet den op gider den (fandme!) aldrig folder sig ud, men så har jeg fundet ud af, at jeg kan få den til det, hvis jeg lader den glide helt på plads, derefter “presse” den delvist ud igen, så jeg kan få fat med fingrene i stilken og så skiftevis trækker og lirker jeg lidt indtil jeg kan høre et langsomt “svuuup” hvor den langsomt folder sig ud. 🙂 Det er imidlertid ret vigtigt, at det ikke er selve mundingen på kanten, der ryger med ud, for så er det om at starte forfra for mit vedkommende. Det lyder ret besværligt men tager alt fra 10 sekunder til 2-3 minutter nogen gange og det er så meget det værd, når man ikke skal tænke på den i 6-8 timer. Men derefter er det bare at skubbe den forsigtigt op igen, pres en smule ned og mærke efter med fingrene om den er helt rund og udslået 🙂

Af hjertet tak for den illustrative beskrivelse! Seriøst!

Jeg har også prøvet at folde nedad (mere trekantet end U-formet) nu, måske er det løsningen. Men jeg har stadig ikke fornemmelsen af, at den folder sig ordentligt ud, og jeg kan i hvert fald slet ikke høre noget svup.

Men jeg bliver ved! Det MÅ kunne lykkes. Bruger dog noget mere krudt og tankevirksomhed på det end på tampax. Tager virkelig en for klimaholdet.

Jeg fandt en spansk video om emnet på Youtube og forstod ikke en dyt af hvad de sagde, men de demonstrerede flere foldeteknikker og først efter det fattede jeg, hvordan jeg skulle bruge den for at den ikke lækkede 🙂

Du er satme sej, at du er så vedholdende! Go klimabuddy! 😉 Krydser fingre for at det lykkedes! Og som de andre siger ville jeg også købe en anden – jeg har fundet ud af at jeg har et ret veltrænet underliv (efter ros fra min mandlige gynækolog – “jamen ehm.. tak for det kompliment da…?”), så jeg har købt én i et lidt hårdere materiale, og det har virkelig gjort alverden til forskel! Måske du også er så heldig at være indehaver af det og det så er vejen frem?

Min er sendt i karantæne, hader lorte, men hader endnu mere ikke at kunne finde ud af det 🙁 er en af dem der bruger både bind og tampon på samme tid, der er bare 2 dage med styrtblødning, har faktisk formået at få skæld ud af en fertilitetslæge fordi man åbenbart ikke må bløde så voldsomt, fik heldigvis trøst ved sygeplejersken bagefter. Det er åbenbart fordi jeg har anæmi og mit blodtal styrtdykker samtidigt. Nå men uanset hvor fint den satans cup er sat i, så er der blod alle andre stadigvæk til trods for den nærmest ikke kan hives ud med det der undertryk den laver. Gid jeg kunne få den til at virke

Køb et andet mærke! Jeg startede med en Organicup og det var et cirkus. Den sad fast og jeg blødte alligevel ved siden af og alt var kaos. Skiftede til divacup, den er meget bedre!

Først og fremmest tusinde tak fordi du tager det her emne op på en så god og ikke Kvinde Kend din Krop agtig måde.

Jeg har en divacup (str 2, bevares) og når jeg folder den som et sneglehus (ikke selvtilfreds helsesmil!) så sidder den godt. Men den skal skubbes psykopat langt op. Man skal helst svede angst hver gang den skal ud igen.

Jeg håbet det lykkes dig! Du skriver at de er udsolgt. Jeg købte min i Helsebutikken nede i pilestræde ved siden af Agent Provocateur(?).

Hvis det med cup nu bare slet ikke kører, har jeg hørt i nogle stofblegrupper jeg er medlem af på fb, at hjemmesyede stofbind åbenbart også er very happening.

Held og lykke med det og tak igen for et vildt godt indlæg og hyl kommentarspor!

Sneglehus, helt sikkert. Jeg var netop kommet på sporet af denne alternative foldning.

Min seneste forvirring går på, at alle tutorials på nettet siger, at den ikke må skubbes ret langt op – bunden skal kun være en cm oppe, lød den seneste guide, jeg fandt! 1 cm! Så er det netop, at den nager og niver og til sidst glider ud som en trist, nedsunken livmoder. Min egen fornemmelse og alle andre kvinder, inkl. altså dig, siger, at den skal sættes vildt langt op.

Har aldrig prøvet cuppen og får angst bare ved tanken om at den ikke kan komme ud igen!
Men har i mange år brugt stofbind og kan virkelig anbefale det som alternativ.
Mine er dog ikke hjemmesyede men købt, de er i flere lag bomuld og med et tyndt lag regnfrakkeplastik et sted i lagene, så ingen gennemblødning.
Mine har vinger med trykknapper og sidder fint og stabilt.
Har en pose i tasken hvor det brugte kommer i, og så skal de skylles eller lægges i koldt vand indtil vask.
Jeg bruger som regel papirbind det første døgn, hvor jeg nærmest styrtbløder, men ellers stofbind resten af tiden.

Hvor køber man dem? Jeg hader tamponer samt tanken om den der cup, men er egentlig økoflipper nok til at jeg burde bruge noget andet end libresse med vinger.

Hej Karoline! Jeg ELSKER at du spørger!

FYI besvimede jeg, første gang jeg prøvede at sætte min kop op (talk about ikke at være vant til rive-rode-rage så meget in the lower parts), men jeg er nærig og nægtede at lade det sætte en stopper for koppen. Det var over 10 år siden, og siden da jeg har aldrig brugt andet. Men of course tager det tid. Jeg bruger mærket divacup, det rykker for mig.

Har du valgt den store størrelse, altså, den til kvinder, der har født?
Yes.

Har du givet det et par måneder, for man skal lige lære den at kende? Ja.

Har du klippet snippen i bunden af, for det må man vistnok gerne? Nope

Har du skubbet den langt nok op, for den skal jo virkelig langt op? Yes. Og den skal langt op. Og der står i nogle manualer, at når den “klikker” med underlivet (høhæ), så kan man tage rundt om den i bunden og dreje den rundt – og dét kan jeg altså ikke, men den holder på dét, den skal, så vi må antage, at den virker.

Hvad virker for mig: at sætte sig omvendt på toilettet, slappe af i bækkenbunden, forme den som et “U” og så bare janke den op, rette mig op og hive lidt i den for at mærke, at den ikke giver efter og så bare ellers afstig-afsted.

Da mistede min foregående (til min hund, don’t ask) fik jeg ikke bestilt en ny i tide og måtte køre tamponer i en cyklus. Åh, og de er så fucking udtørrende og klammo at have med at gøre, havde helt glemt, hvor lidt jeg kan lide dem. OMVENDT har kvinder jo brugt tamponer årevis og har fået det til at fungere, så hvis du aldrig bliver venner med din kop, så fred være med dét.

Guld-kommentar! 10 år og en indledende besvimelse, wow, jeg er imponeret! Jeg håber sådan, at jeg har fået SEO-optimeret dette indlæg godt nok, så stakkels kopfrustrerede kvinder ude bag skærmene finder herind via søgninger og læser jeres megahjælpsomme kommentarer til noget, ikke alle gider skrive om på internettet.

I øvrigt, hvis det interesserer nogen, så var jeg måske lige hurtig nok til at sige, at jeg har prøvet i 6 cykli (for det hedder det åbenbart!) i træk. Jeg har prøvet den lidt her og der i 6 måneder, men ikke konsekvent. Så snart det har bøvlet lidt, har jeg fundet en tampax frem. Men i denne måned har jeg holdt ved, også når det nagede, og det har hjulpet stort. Altså ikke at slå op med den efter første skænderi (det bliver sgu snart poetisk og et billede på selve livet, den her saga med mig og min menstruationskop!). Jeg er ved at få taget på det nu, tror jeg. Ellers er der divaen, og ellers, som du skriver – tampax generer mig kun med klimabrillen på, personligt er jeg fint tilfreds med dem. Så jeg overlever nok at leve med dem, hvis det må være sådan.

Det har du – altså fået det SEO-optimeret. Er landet herinde ved at google-søge “smerter menstruationskop”, og har fået så mange gode svar! Nu skal jeg bare lige finde ud af, om jeg skal købe en anden model eller give den her OrganiCup et reelt forsøg.
Men det niver fuldstændig sindssygt, så er faktisk mere sur med kop i bunden end uden. Og ja, meningen var jo ligesom, at den skulle gøre det lidt mildere at have menstruation. Så…
Er du blevet dus med den efterhånden? 🙂

Skønt med SEO!

Ja, jeg er blevet en slags dus. Jeg var ikke klar til at opgive, selv om OrganiCup og jeg ikke var venner. Men det er jo dyrt at shoppe sig rundt i nye modeller. Tænk, hvis de heller ikke duede. Derfor købte jeg en halvbillig en i Normal (mærket var noget med z … Zenze?), og ved du hvad, DET VIRKER. Det er dog umuligt at google sig frem materialer eller anmeldelser eller lignende, så det føles lidt som om jeg muligvis propper ukendte højrisikokemikalier op forneden. Så den er ikke min permanente løsning. Men den har givet mig mod på at gå videre: Det var ikke mig, der var noget galt med, det var OrganiCup.

Jeg har tænkt mig at gå frem efter testen på kopperiet.dk: https://www.kopperiet.dk/menstruationskop-guiden/#gf_1

Krydser fingre for dig!

Kender ikke koppen, men har lige købt dem her:

https://www.shethinx.com

Køb dem, hvis du giver op. Eller til lette dage. Få en amerikansk kusine til at sende dem til dig. Tolden var dyr. Eller bare gå ind og nyd deres sjove website.

Arhmen, det her indlæg + kommentarfelt er jo det rene guld, når man er lige på nippet til kop-eventyret. Tænk-test møder basisgruppe – jeg takker for erfaringerne!

Det er virkeligt ikke pænt af mig, men hold nu fuck hvor fik lige netop det her indlæg og kommentarspor mig til at grine hysterisk… Jeg undskylder mange gange, men for pokker, de damer, hvor får jeg mange billeder på nethinden af jeres malende beskrivelser…. Tak, bare tak – det grineflip var ret tiltrængt….

Jeg har godt hørt og læst om de menstruationskopper, men har bare slet ikke mod på at prøve dem af… Jeg er indbegrebet af flodbølge (talk about malende beskrivelse) og kan slet ikke have tanken om at skulle bøvle med sådan en kop fuld af blod og tanken om lækage…

Fuld respekt for jer andre, der kæmper kampen med varierende grad af succes, jeg holder mig til klassikerne tampax og natbind….

Jeg er også kæmpefan af både post og især kommentarer.
Jeg er også styrtblødertypen (har endometriose) og blæste troligt igennem en gang eller to hver måned. Men jeg kastede mig også over koppen for 5-6 år siden (har en LadyCup, bare lige til statistikken). Og tror kun den er løbet over en gang eller to. Den skal tømmes noget oftere end hver 8. eller 12. time som nogen praler med, men man (eller i hvert fald jeg?) Kan mærke når den er ved at trænge til at blive tømt.
Og så lige for at komme med en af de der irriterede solstrålehistorier, så har jeg brugt min uafbrudt og uden problemer lige fra dag 1 og har oven i købet så kæk at jeg, den allerførste gang jeg havde sat den op, lavede både gymnastik og svømmede og det var en fest!

Ok, det her er helt vildt sent at komme med sit besyv, og det står sikkert også allerede et sted i dine kommentarer, men jeg oplevede to ting:

1) at skulle gå ned i størrelse, for at den kunne ‘flappe’ ud indeni mig (veninde gjorde det samme, men måtte også efter flere måneder give fortabt, fordi hun altid blødte ved siden af).

Og
2) At jeg kan ‘suge’ den op på plads med en knibeøvelse, når fingrene ikke rækker længere, og også (ift Marias kødpincet), at jeg kan presse den ud til fingrene kan nå igen med et hårdt tisse/udvidelses-pres (er der fagtermer for det her suge/pres noget, som fødende typer kender til?) Jeg ved det ikke.

Jeg oplevede i hvert fald bare, at den først begyndte at arbejde sammen med mig, da jeg begyndte at bruge underlivet aktivt til at få den op og ud og på plads – laver også gerne lige nogle squats/lunges eller hofterul for at være sikker på, musklerne omkring den har bevæget sig, så den slutter tæt. Men som sagt, købte den samtidig med veninde, som nu har givet helt op på den. Måske er de bare ikke for alle?

Jeg har brugt min MeLuna i 2 cykli. Jeg kan også have lidt svært ved at få den til at folde sig ud, men det kan hjælpe at presse på indersiden af skedevæggen med en finger, så den ligesom får lidt mere plads, mens den folder sig ud. Det er i hvert fald et trick jeg har haft stor hjælp af.
Jeg kan aldrig få min til at være helt rund, når der er foldet ud, og når den kommer ud igen, er den oval, men indtil videre har den virket fint. Overvejer dog at købe en i en lidt fastere udgave, for at være sikker på, at jeg ikke risikerer at den bliver mast så meget, at den begynder at lække.

Hej! Jeg har netop forsøgt for første gang denne weekend, og shit hvor har jeg grædt og skreget og sparket til alt muligt, fordi den skide kop blev ved med at nive og gøre ondt, og jeg kunne mærke den hele tiden. Har spurgt rundt omkring, og set samtlige youtube-videoer om det her, men det hjælper simpelthen ikke. Blev bl.a. rådet til at forsøge mig mens jeg var i bad, og jeg endte med at stortude “hvad fanden er der galt med mig”, og jeg var så desperat, så jeg googlede “min menstruationskop gør ondt” og nu faldt jeg over dette indlæg.

Hold nu kæft, det havde jeg brug for. Jeg har skreget af grin over kommentarsporet – det er fandme guldkorn. Har også lige sat min kop i fængsel HAHA

Jeg vil bare som de andre sige tak for at kaste lys over det her. Jeg har fået håb til at prøve igen, næste gang. 😀

Jøsses – skulle lige se om mit post om den menstruationskop jeg er så glad fro var til at spotte på Google, da jeg fandt det her indlæg….
Dimentralt modsat mit, hahaha.

Glæder mig til at scrolle din blog igennem i aften, den ser skøn ud:)

Åh hvor er det en skøn blog jeg har googlet mig frem til.

Jeg har lige siddet og læst samtlige kommentarer igennem og må tilslutte mig med mine frustrationer over min kop. Jeg har den fra Organicup. Jeg kendte ikke til de andre mærker da jeg købt min og det er jo den de forhandler i Helsemin, hvor jeg handler ofte.

Nåh men altså, jeg har faktisk haft min i et år nu og har været MEGA glad for den de første 9-10 måneder. Og lige pludselig!!! Så vil den ikke samarbejde. Den lækker så meget at man skulle tro at jeg havde glemt at føre den op. Og jeg gav den nogle chancer i et par cykli efter den begyndte at lække og måtte gå med trusseindlæg også. Og jeg hader normalt indlæg og bind! Men jeg VILLE bare have den til at fungere. For hvordan kan den pludselig holde op med at fungerer? Det var jo ikke noget problem før?
Jeg har købt den lille størrelse, da jeg ikke har født. Jeg synes heller ikke dem i butikkerne er gode til at vejlede. Jeg får at vide at den lille er til dem under 30 og ikke har født. Den store er til dem over 30 og har født. Øøøøhmm…. hvad så med mig som er over 30 og ikke har født?? Man kan vel ikke putte Vags i kasser som sådan…! Synes jeg ihvertfald ikke.

Jeg har så læst mig frem til at at grunden til at den lækker er fordi materialet er for blødt og man selv er for stram. Dette kan gøre at den ikke folder sig helt ud.

Jeg ved ikke hvorfor det pludselig ikke fungerer længere!?
Måske jeg lige skulle tilføje, at jeg undervejs har mødt en mand, er mega forelskede og har en masse sex!? Kan det have gjort nogen forskel?

Nogen der har haft lignende erfaringer?

Lige nu tænker jeg at jeg kan prøve ladycup. Men i lille størrelse eller hvad?

Tak for det her indlæg! Lige det jeg har brug for efter at have brugt en lørdag aften på at bakse med min OrganiCup og nu sidder tilbage med et ømt indre og en opbrugt tålmodighed.

Jeg ELSKER jer googlere, der en efter en finder herind. Hej med dig. Jeg føler din smerte.

Er stadig uforelsket – på nu 3. kopmærke. Alle glider de ud og gør opmærksom på sig selv. Og lækagerne. Lækagerne! Måske er jeg bare ikke bygget til den slags.

Hej Caroline

Os “Googlere” findes stadig! Jeg er SÅ lettet over at jeg ikke er den eneste der syntes det gjorde ondt første gang jeg prøvede at sætte min op! Jeg havde “øvet” ind og udtagning et par dage efter jeg købte min kop og kunne simpelthen ikke forstå hvorfor det skulle gøre SÅ ondt!

Jeg endte med at ringe til min mor – som aldrig har brugt mensturationskop – og spørge. Hun vidste intet, men foreslog at det kunne være fordi jeg stadig var jomfru, at det gjorde så ondt. Det blev jeg ret sur over – Kan man nu ikke være klima- og økonomivenlig før man har fundet den rette, altså? Jeg fulgte et par råd i kommentar sporet og fik det til at virke. I dag er første dag og so far ingen læk!

Det bedste tip jeg har (to any future googlers) er at slappe af! Til at starte med kunne jeg ikke slappe ordentligt af og så spændte jeg simpelthen i hele nabolaget dernede, og det gjorde det bare værre. Personligt for mig endte jeg med en teknik hvor jeg brugte “Punch-down” folden og så ligesom “vippede” den ind forbi urinrøret. Så var det slet ikke så slemt alligevel!

Tak for alle tipsne! Nu krydser jeg bare fingre for at den også virker på den frygtede anden dag!!

Hej med dig! Så dejligt, at du fandt ud af det! Lækker formulering med “i hele nabolaget dernede”, lol!

I sidste periode lykkedes jeg for første gang med at bruge kop (næsten) alle dage og nætter. Alverdens foldeteknikker og to dyre kopper hjalp aldrig, desværre, men den billigste fra Normal viste sig at være mere kompatibel med mit … nabolag. Jeg frygtede, at den så var lavet af det rene gift (fordi fordomme om Normal), men den viser sig at være “fremstillet af medicinsk termoplastisk gummi, og derfor helt fri for silikone latex, BPA og ftalater.” Godt nok til mig. Ser (næsten) frem til næste blødning.

Jeg er glad for min OrganiCup. Det tog lidt tid og et par foldemåder at blive fortrolig med den. Nu fungerer det, og det er en befrielse – bortset fra natten mellem dag 1 og 2, og 2 og 3…
Jeg bruger kobberspiral og har siden opsætning af denne blødt voldsomt i begyndelsen af min menstruation. Efter at 2 gange at have vågnet i en seng, der var en fødegang værdig, så har jeg måttet sande at tampon OG natbind er en nødvendighed de to nætter, og så være miljøvenlig resten af cyklussen.

Skriv et svar