Mig og min vægt, kort fortalt:

Mig med BMI 24,9:

Hvad kan man egentlig bruge BMI-skalaen til? Den tager jo overhovedet ikke højde for muskelmasse eller tyndfedhed eller knogletyngde eller graviditet eller efterfødselsblødhed og den slags, det er en superåndssvag skala.

Mig med BMI 25,1:

Jeg er overvægtig, doven og uduelig. Det siger de officielle tal selv.

***

3 Comments

Add Yours →

Jeg har lige snakket om BMI med mine elever i biologi og brugt Dwayne “The Rock” Johnson. Hans BMI er 31, så han er åbenbart svært overvægtig. Jeg ved godt, at du allerede ved, at det ikke tager højde for nogle vigtige ting – synes bare det virker helt latterligt at The Rock får stemplet svært overvægtig.

I følge BMI udregninger, så må min 204 cm høje kæreste veje 75 kg og stadig være normalvægtig 🙂
Da jeg fandt ud af det, mistede jeg den sidste tro på det utrolig dårlige redskab.

Min underviser i faget “obesity in a Cross mediated perspective”:
“Bmi er et værktøj til at måle udvikling i befolkninger over tid. Jeg ved ikke hvem den idiot er, det begyndte at bruge det til individer…”

Skriv et svar