Husligt

Koldhævet madbrød med frisk timian og sesamolie | Opskrift

Til sagen! Her er en opskrift på koldhævet madbrød, der egner sig godt til gryderetter, ost/pølse-bordet eller bare med smør på. Det gode ved brød af langtidshævet dej som denne er, udover smagen og den seje tekstur, at man ikke skal have fingre i dejen. Jeg ved næsten ikke noget værre end dén følelse.

Heldigvis kan man bage på trods af dén aversion!

Ingredienser til koldhævet madbrød

25 g gær
5 dl lunkent vand
1 spsk ketchup eller honning eller 1 tsk sukker
1 dl kerner (for eksempel en blanding af solsikkekerner og sesamfrø)
3 dl havregryn
1 dl grovmel
5 dl hvedemel
2 tsk salt

Pynt

Frisk timian
Sesamolie
Sesamfrø
Flagesalt

Fremgangsmåde

1) Rør gæren ud i vandet i en stor skål
2) Tilsæt de øvrige ingredienser i den nævnte rækkefølge lidt efter lidt
3) Rør til i 2 minutter – evt. med en farsrører, som jeg bruger, for at få godt med luft ned i dejen.
4) Gør et viskestykke vådt, vrid det hårdt op og læg det hen over skålen. Stil i køleskabet i mindst 6 timer.
5) Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Imens den varmer op: Læg et ark bagepapir i et ildfast fad, cirka på størrelse med en tærteform.
6) Hæld dejen ned i bagepapiret, glat ud i hjørnerne og pynt med oliedryp, sesamfrø, frisk timian og flagesalt
7) Bages i cirka 20 minutter. Hold øje efter et kvarter – brødet skal ud, når skorpen er hård at banke på, men brødet endnu ikke ser brændt ud.
8) Tag ud, løft brød og papir op fra fadet og lad køle af på en rist i mindst et kvarter.
9) Spis og nyd!

*
*
*

Følg med her
Facebook * Instagram * Bloglovin‘ * Pinterest

Koldhævet madbrød med frisk timian og sesamolie | Opskrift

***

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0