Hvad jeg fordriver tiden med, når jeg (tydeligvis) ikke blogger

Jeg ville så gerne skrive noget mere, men det får jeg ikke lige gjort, fordi 4 ting. Fritiden går pt med:

– At surfe madopskrifter og planlægge måltider.

For jeg har nemlig været så frisk at melde mig på Janes onlineforløb, LCHF Kickstart. Vi begynder på mandag, men jeg tyvstartede for fire dage siden, da jeg betalte (fordi det føltes så åndssvagt at bestille pizza eller bage brød umiddelbart efter at have modtaget en kvittering, der hed noget med LCHF i). Og jeg har altså tabt 1,5 kilo på at tyvstarte mig gennem bacon, smør og virkelig meget kål. Formentlig er det tabte primært væske, men halvandet kilo er goddam halvandet kilo. Jeg glæder mig.

– At slubre alt, hvad Byron Katie nogensinde har ment om noget, i mig.

Jeg kendte ikke Byron Katie for en uge siden, men på det helt rigtige tidspunkt i mit liv, rakte universet – i form af min BFF – mig kendskab til hendes The Work. Byron Katies meget konkrete værktøjer til hvad man kan stille op med de negative tanker eller antagelser, man går og har om sine nærmeste, omgivelserne eller de vilkår, man alligevel ikke kan ændre, så man ikke går rundt og er så evigt pissesur og irriteret på alle andre hele tiden (som mig), har boret en meget kærlig finger langt ned i noget meget indgroet i mig. Men det er forholdvist svært at skrive om eller bare fortælle nogen om, fordi det er umuligt at sminke, at det falder ned i krydsfeltet mellem mindfulness og det meget frelste. Hvor rigtig mange er stået af for længst.

Men man kan læse mere her.

– At detoxe digitalt.

Det er svært. Og kræver krumspring for ikke at søge hen imod den telefon. Selv om mine 5 benspænd har gjort mit Facebook-feed og min Instagram-aktivitet jævnt kedelig, så kan jeg mærke, at jeg simpelthen har et … decideret behov for at sidde og scrolle og se links fare forbi. Uanset hvor irrelevant, indholdet er. Vi lever en syg tid.

– At, som et led i ovenstående, læse bøger.

I begyndelsen var det en øvelse: Når jeg ikke kunne scrolle mig selv i søvn hver aften, måtte jeg have anden hjælp. Det blev bøgerne. Mine gamle venner. Nu er det ikke længere kun til godnatbrug, men noget, jeg søger hen imod i løbet af dagen. Ikke altid, nogle gange vinder Netflix stadig. Men langsomt vokser min Har læst-liste på Goodreads. Det er så uendeligt vidunderligt at være tilbage i læsegamet. Jeg vidste, at jeg nok skulle få has på dig en dag, Eksil af Jakob Ejersbo!

***

10 Comments

Add Yours →

Nu har jeg længe gået og forsøgt at samle mod til at fortælle dig noget, og nu gør jeg det altså.
Da jeg så, at du var tilbage, kneb jeg næsten en tåre. Du var simpelthen den, der fik mig til at elske blogmediet. Et eller andet i den måde, du skrev på, ramte mig virkelig, og jeg tabte mig selv i dine snørklede formuleringer og korte, rammende sætninger. Nu er du tilbage, og det er jeg simpelthen så glad for.

Tak. Tusinde gange tak.

Hvor er du sød! Jeg måtte forkorte din besked lidt, men jeg læste hvert et ord af den flere gange og blev meget, meget glad. Tusind, tusind tak.

Skriv et svar