iCloud: En nem måde at dele hverdagen med tanter og bedster

Min begejstrede mor sagde det meget godt, da hun besøgte os i sidste måned og tog sit barnebarn op til en krammer:

“Jeg skulle lige til at sige, at ‘nej, hvor er hun blevet stor’, for det plejer man jo … men det behøver jeg jo slet ikke!”

Det skyldes ikke, at vores bøf af en datter ikke vokser, for dét gør hun, men at min mor og de andre familiemedlemmer, som bor langt fra os, har god mulighed for løbende at titte med i hverdagen og således aldrig bliver overraskede over hvordan vores datter går og forandrer sig.

Teknologi, I salute you:

Min kæreste og jeg har et fælles, delt iCloud-album på vores iPhones. Her lægger vi flere gange om ugen billeder eller video fra vores datters hverdag op, og alle inviterede kan kigge med, like, downloade og kommentere. Bedsteforældre, fastre, mostre og deres familier. Det lyder som et socialt medie, og er det på sin vis også, men det er en lukket fest uden algoritmer eller selvpromovering og tiltaler vist på den måde de ældre slægtninge mere end at oprette profiler på Facebook, Instagram eller Snapchat (hvor de så skal følge med sammen med alle mulige andre).

Jeg ville ønske, at vi var sådan nogle typer, der fik printet billeder og sendt dem rundt med posten. Eller fik skypet noget mere. Eller bare fik sendt mms’er direkte til alle bedsteforældre og tanter hver især – for de bliver så glade for billederne. Men vi får det bare ikke gjort. Opkald er alt vi formår ud over at ses. Og så det her lille iCloud-album, som man kan uploade til lige så hurtigt som man kan sende en sms. Hvor ingen situationer er for små, og hvor der ikke skal bruges tid på beskæring, kække billedtekster eller pæne filtre, som man (indrøm det så) har hang til på andre medier.

Begge grene af familien samles her – nogle mennesker, som ikke ellers ville have noget med hinanden at gøre særlig ofte – og det er en stor kilde til glæde med de små anekdoter, lader de os forstå ude fra det ganske land. Hver familie har i øvrigt et album, og sådan kan vi sammen alligevel føle os tætte, selv om vi sidder langt fra hinanden.

Eneste ulempe er, at det er forbeholdt Apple-dimser. Men i vores familier har alle husstande adgang til mindst én sådan – macs og iPads duer nemlig også.

Hooked på iCloud? Sådan gør du:

– Gå ind i Fotos og vælg “Fælles” i den vandrette menu i bunden.
– Klik på plusset i øverste venstre hjørne.
– Navngiv albummet og klik “Næste”.
– Inviter abonnenter med deres telefonnumre eller de e-mailadresser, de har knyttet til deres iCloud-konti (OBS: Har de ikke tændt iMessage, skal de gøre det i Indstillinger under “Beskeder”).
– Læg et billede op ved at klikke på plusset og følge vejledningen.
– Abonnenter vil få en notifikation, når du har delt et foto.
– Problemer? Læs Apples vejledning her.

God delelyst!

***

8 Comments

Add Yours →

Vi bruger et delt Flickr-album. Sådan set samme koncept, og man kan uploade fra telefonen OG se det fra en almindelig computer. Som er det nærmeste, mine svigerforældre kommer en smartphone 😉

Først lavede jeg en whatsapp-gruppe for familie og venner derhjemme, men det fungerede ikke optimalt og det var kun dem med en smartphone der kunne følge med der. Så fik jeg anbefalet Tinybeans som man både kan bruge som app og på computeren. Især olderne, som nok har fået sig computer, men ikke smartphones endnu holder af at få opdateringerne på mail. Nærmest som et nyhedsbrev, kan man vel sige. Jeg synes det fungerer super godt og det er dejligt at have et lukket forum, hvor de kan kommentere og også selv tilføje billeder, hvis de vil. Anbefaler!

Hej Pernille! Jeg kigger på det, men jeg må advare: Jeg ved ikke helt hvad jeg laver. Hvis du er hjemme i WordPress, så må du gerne tippe, hvis du ved hvordan man slår det til 🙂 Det burde da være en del af designet pr. default. Nå, kryds fingre, I’m going in! Kh Karoline

App’en 23 snaps kan også anbefales! Det er en mere privat deling end Facebook, men lidt derhen af. Det er lave til babydeling, så længde, vægt osv kan skrives ind løbende. Den duer til både Android og Apple. Den elskes af bedsteforældre mm herhjemme.

Skriv et svar