I minimalismens navn giver jeg 30 stykker tøj væk

Godt inspireret af det minimalisme-projekt, jeg anbefalede her, plus Idas seneste tekst om (over)forbrug her besluttede jeg i en fredagaftenkoger at gøre noget rigtigt ved mit indbo. Som nager mig. Mængden, altså.

I første omgang mit tøj. For jeg ejer rigtig mange stykker tøj af rigtig mange helt forkerte grunde. Skyld (over for min økonomi, der blødte x antal kroner – “jeg kunne lige så godt sætte mig ned på gaden og æde seks 100-lapper, som jeg kunne skille mig af med det her stykke tekstil”), arbejdspligtfølelse (“den her skjorte passer rigtig godt til en corporate, men stadig rar karrieretype, og sådan en vil jeg gerne være en dag, så”), minder og overtro (“åh, hvor var den date med min kæreste altså god, og hvis jeg gemmer skjorten fra den aften, så forbliver vi lykkelige for evigt”), håb (“jeg BLIVER tynd nok til den kjole, jeg BLIVER tynd nok til den kjole”) … you get the picture.

Følg med

Derfor kan man den næste måneds tid på min Instagram-profil @kammaline være med, når jeg dypper tæerne i det der minimalisme. Jeg tager derovre en for en afsked med de klude, der har klæbet til mit liv og min garderobestang uden at gøre nytte i mit liv på den måde, de helst skal: Hænge på min krop og få mig til at have det behageligt på en eller anden måde.

Det, jeg skiller mig af med, er “ordentligt” tøj, altså kjoler, skjorter, bukser og lignende, ikke … hullede tanktops og tyndslidte strømpebukser med nissefarknæ i. Det er tøj i god stand. Behængt med historier og følelser, som gør, at jeg ikke bare har kylet det ud for længst.

Overtag tøjet

Man er velkommen til at overtage de enkelte stykker tøj, hvis man ser noget, man gerne vil have. Det koster ikke noget, men: Man skal selv kunne hente eller få det hentet på Nørrebro. Og man skal være villig til at overveje at donere det beløb, man ville have givet for tøjet i en genbrugsbutik, til velgørenhed. Om man gør det, styrer man selv. Tøjet uddeles efter først-til-mølle-princippet i indbakken for direct messages.

Som sagt foregår det hele her på Instagram. Jeg håber, I vil kigge med!

Jeg elsker denne vintagekjole – men den klæder mig desværre ikke. Så nu skal den videre. Efter 4 år i mit skab uden at have været ude og have det sjovt en eneste gang 🤡 Den bliver dermed startskuddet i min #minimalismchallenge, hvor jeg over den næste måneds tid vil skille mig af med 30 stykker tøj, jeg af forskellige grunde ikke har kunnet slippe. Nu får kludene i stedet lov at lave æresparade her på kanalen som exit fra mit liv, inden de bliver doneret til velgørenhed – og SÅ skylder jeg dem næppe mere her i verden 💸 Hvis nogen får lyst til at overtage noget, jeg lægger op, så smid en besked bagom (så ikke alle kan se på et blankt kommentarfelt, at andre heller ikke gider mine fejlkøb 🙈). Først til mølle i min indbakke. Klæderne koster intet, men man skal selv kunne hente dem på #Nørrebro. Kjolen her er str. 38-40 💃🏼 Tak for inspiration til mere #minimalisme og #decluttering til @365.to.go og @idaburchardi 🙋🏻‍♀️ 1/30

Et opslag delt af Karoline (@kammaline) den

***

2 Comments

Add Yours →

Fa’me godt gået – god idé! Jeg har (bortset fra to basisbluser og et par forede støvler) heller ikke købt nyt siden september, og jeg har lovet mig selv ikke at købe mere tøj, før jeg har gennemgået min garderobe. Har holdt indtil videre, hvis man “lige” ser bort fra min backupkjole til mit bryllup.

Go’ weekend.

Skriv et svar