Bloglovin? Computer-faner? Hvordan læser du blogs?

Hallo, er der nogen blognørder på linjen? For jeg mangler inspiration.

Hvorfra og hvordan læser I blogs? Altså, hvilken app bruger I, hvis nogen – og hvorfor ikke, hvis ikke? Læser I med fra mobil, eller har I en gammeldags fane på computeren, hvor I har bogmærket favoritterne? Eller forlader I jer alene på hvilke links fra jeres yndlingsbloggere, der finder jer i jeres feeds på Facebook eller Instagram?

Jeg er meget nysgerrig efter at høre om jeres vaner her. Selv bruger jeg app’en Bloglovin’, men jeg er ikke ret imponeret. Deres simple look passer mig ret fint, men jeg synes ikke de er ret gode til “You might also like”-delen, hvor app’en intelligent udregner på baggrund af mine likes og favoritter, hvad jeg nok også har smag for. Det forsøger Bloglovin’ allerede med Explore-funktionen, men jeg synes ikke forsøget er ret vellykket.

Findes der mon noget andet og bedre? I alle tilfælde vil jeg meget gerne høre hvor og hvordan, du foretrækker at junke blogs.

***

39 Comments

Add Yours →

Jeg bruger Bloglovin, men det er mest fordi det er nemt til at organisere. Jeg læser ret mange blogs, så det er nemmere, at de er samlet der. Dertil er der 10-15 blogs, som jeg ikke er så engageret i, og som jeg går ind på, hvis jeg keder mig – så jeg læser dem ligeså meget som de andre, for jeg keder mig en del for tiden.
Og så læser jeg helst på computeren, for jeg kan godt lide at se større billeder.

Jeg bruger ingen app eller andet halløj, men mine mest læste eller besøgte blogs/aviser/blade kommer op på forsiden, når jeg går til safari. Så kan jeg vælge dem der. Jeg er old school grænsende til dinosaur … jeg slår som det første push/SMS fra når jeg får en ny app. Jeg vil styre hvad jeg læser, når JEG har lyst til at læse noget. Jeg ved ikke om det kan bruges. Tak for dine ord og skriverier, jeg er fan. God Jul

Jeg er på Bloglovin. Det er nemt, når man følger mange eller har brug for at gemme et godt tip.

Til gengæld stinker ‘explore’ Delen. De foreslår aldrig indlæg fra en lille blog, og jeg får de samme forslag igen og igen.

Jeg bruger Bloglovin med stor tilfredshed. Har aldrig brugt exploredelen, så den kan jeg ikke udtale mig om. Inspiration til nye blogs får jeg fra andre bloggeres anbefalinger eller fra delinger på Facebook.

Jeg bruger også Feedly. Synes deres app er ret god. Jeg ved slet ikke, om der er en “explore”-del, så den kan jeg ikke udtale mig om. 🙂 Godt nytår!

Jeg bruger også selv bloglovin, både til min blog imellemtiden, men også for at få samlet besked om nye indlæg ét sted.
Men jeg giver dig ret – bloglovin har sine fejl. Jeg finder aldrig nye blogs gennem bloglovin … den del af appen har aldrig virket for mit behov.
Ellers bruger jeg Facebook eller Instagram som et supplement (det er hyggeligt med billeder og små introduktioner til indlæg).
Det er nemmest, når man som jeg nærmest udelukkende læser blogs fra min telefon.
Men det er interessant. Jeg har sådan et had/kærlighedsforhold til de tre apps. Jeg tror, de er de bedste kanaler for at dele/tilgå blogs gennem (ALLE blogs kan jo nærmest findes på mindst én af de tre platforme), men jeg ville virkelig også gerne være dem foruden.

Det med at ville være dem foruden, kender jeg godt, men det er næppe apps’enes skyld så meget som vor tids. Hvor vi er slave af domapinfix of små, røde ikoner. Det er frygteligt.

Jeg kan forstå på de andre i kommentarsporet, at Bloglovin’ vist bare ER det, man bruger …

Hmm. Håber nogen udviklere læser med og aner et hul i markedet for en bloglæser, der har Bloglovin’s simple design og en mere intelligent Explore-del.

Jeg bruger Bloglovin appen på min ipadde. Får inspiration til nye blogs, gennem andre bloggeres anbefalinger, for det er bloglovin godt nok ringe til.

Jeg bruger også Feedly, men kun som app på mobilen. Læser kun blogs på mobilen… Det er på en eller anden måde mere nærværende… Men Feedly er ret meget som Bloglovin, og deres explore-funktion er fuldstændig uanvendelig. Desværre…

Nye blogs finder jeg for tiden mest gennem anbefalinger fra andre eller via kommentarspor på blogs eller instagram. Jeg er faktisk ikke ret god til at opstøve nye blogs. Det er de små nicheblogs, der interesserer mig mest, og de er bare lidt sværere at finde frem til. Så skriv endelig et indlæg med anbefalinger, hvis du kommer forbi nogen!

Jeg læser aldrig blogs på mobilen, jeg har en fane på min Mac, hvor de blogs jeg læser, er, og de bliver læst hver dag, næsten 🙂 Bloglovin har jeg aldrig kunnet se fidusen i.
Jeg får ny inspiration når “mine” bloggere foreslår nogen gode blogs eller jeg selv kigger lidt rundt blandt kommentarene på bloggene.
Jeg har også en fane på computeren, der hedder “Sløve danske blogs” der kan jeg lægge de blogs hen der kun sjældent bliver opdateret, men som stadig kommer med gode indlæg.

Jeg er vist også en dino her. Orker ikke flere apps så googler simpelthen de 6 blogs jeg læser fast, men behøves kun skrive to bogstaver så kommer de. Inspiration til nye blogs får jeg via dem jeg læser. Men 4 ud af de 6 blogs har jeg fulgt i 6 år. Jeg øver mig i at læse flere bøger, så tjekker kun om der er nyt to gange om ugen.

Jeg er med dig her! Har også hentet appen og elsker deres design, men jeg kunne ikke få blogs ind, selv om jeg prøvede på flere forskellige måder.

Brugte først bloglovin men havde problemer med at den ikke altid ville kendes ved nye blogs. Så skiftede jeg til Feedly, og den er bare go´!

Jeg bruger også bloglovin. Har aldrig brugt Explorer-delen, men finder nye blogs via de bloggere jeg allerede følger, instagram el. lign. De blogs jeg ikke gider st følge tæt, har jeg unfollowet på bloglovin og bruger så facebook/insta til at holde øje med om der er noget særligt spændende, jeg vil læse. Det er nemmere bare at scrolle forbi der, end at have dem som ulæst i bloglovin, synes jeg.

Jeg bruger feedly fra telefonen, det fungerer upåklageligt. Har ikke testet deres explore, finder egentlig mest frem til nye blogs, når andre anbefaler dem.

Vores blog driller pt på bloglovin og er pissetræls, fordi vi har skiftet domæne her i december, så pt. er jeg en kende irriteret på den app :p Ellers er den min fortrukne, samt vores almene blogroll 🙂

– A

Stor fan af Feedly app bruges på mobil (primær) og tablet (sekundært). Inspiration til nye kommer fra blogs jeg allerede læser.

Tjekker Bloglovin’ en gang dagligt på min computer. Følger 10-15 blogs.
Åbner de blogindlæg, som jeg gerne vil læse.
Læser aldrig blogs på min telefon (jeg har en iPhone 5 med ret lille skærm)

Åh, jeg har det nemt! Følger kun to nøje udvalgte blogs. Din selvfølgelig, som ligger som ikon på mobilen, og Fru Holmboe, som jeg følger på FB.

Bloglovin’ – for så har jeg altid læsning ved hånden, når jeg venter på, at vandet koger (de kalker ALDRIG af på arbejde), kaffen brygger, bussen/toget/hvad som helst, eller en frokostpause, når jeg ikke lige har selskab. Al kritik af app’ens ubehjælpelige forsøg på at være behjælpelig er fuldt berettiget. Fat det dog – jeg har jo ikke taget maddingen på alle de store main stream (undskyld jeg gabte) blogs. Leder ligesom andre af dine læsere også efter de små blogs. Derfor er det jubel, når en blogger har snuset noget op: f.eks. Hvid Kaffe som tippede om, at du var tilbage (Tak til den anden Karoline),og Miriam som også har leveret adskillige perler. Jeg snuser også rundt på de blogs der har en liste over blogs de selv læser. Men ofte ender jeg med i blindgyder, fordi bloggerens favoritliste ikke har været opdateret i længere tid….hmhm. Nå, det var altså ikke en kritik til dette domæne, bare en konstatering.

Jeg bruger også Bloglovin. Et lille tip til at finde nye blogs er at åbne andre bloggers profiler på Bloglovin og vælge followers – når du kigger ned af listen, kan du se hvem der selv deler blogindslag.

theoldereader.com, oldschool rsslæser er det vel egentligt.

Jeg får ikke besøgt alle de blogs jeg følger og selvom jeg følger dem på fb når jeg ikke alle indlæg.

theoldreader giver mig én lang liste med alle de blogs jeg gerne vil følge og de bliver markeret med fed når der er nye indlæg. når jeg trykker på bloggen kommer en liste over indlæg, så jeg behøver aldrig misse nogen. hvis jeg ikke gider læse dem kan jeg markere dem som læst og fortsætte mit liv.

Jeg bruger Bloglovin’. Synes det er dejligt overskueligt at komme igennem alle nye indlæg på den måde. Læser fra min iPad eller computer 🙂

Jeg læser lidt med på forskellige blogs i kortere eller længere perioder, altid på mobilen og bare i webbrowseren, hvor den hurtigt husker de blogs, jeg for tiden læser med hos.

En gang var der en anden blogger – tror det var Miriam – der nævnte din blog, og den aften gennemtrawlede jeg dine indlæg. Siden har jeg læst alle dine indlæg… kigger nok ind et par gange om ugen og læser det der evt er kommet SF nyt. Nyder du er mere aktiv igen 🙂

Skriv et svar