Hensynet til gravide er ærligt talt fucked up

Med mine nye briller at se verden gennem – Den Gravides – har jeg nogle ting, jeg godt lige vil spørge om:

– Hvordan kan I med den ene mund sige, at jeg skal passe på min ryg og glæde mig over at kunne indtage de svages bussæder med god samvittighed og rigtigt blive taget hensyn til i det offentlige rum og den slags, når I med den anden mund i en tæt forsamling på 200 siddende og 50 stående lader mig være blandt de stående? Fordi I ikke så mig stå der, hører jeg nogen hviske det? Som jeg stod der og aede min mave og så behørigt ankelvæskeramt og lændetræt ud? Nah. Alle jeres skottende blikke i min retning talte sit tydelige sprog. “Ej. Vi kan sgu da ikke lade hende stå der. Hvornår er der en, der rejser sig? Altså … ikke mig, jo. Jeg var i god tid for netop at kunne få en siddeplads. En af de andre, hvad med Birthe, hun kom alligevel for sent, det gør hun sgu altid.”

– Hvordan kan I med den ene mund formane mig “pas nu på dig selv!”, når I med den anden mund sukker lidt for højt, når jeg i selvpasningens navn passer mine lægetider, selv om de falder i arbejdstiden; hviler mig i stedet for at agere flyttehjælp eller babysitter;  takker nej til biograf- og teaterture, når nu jeg ikke kan sidde ned så længe ad gangen mere uden at få lyst til at kradse maven af og slå dem bagved mig med den, der bliver ved at hviske lidt for højt og luftigt til deres sidemænd (og mig og mit selskab), at jeg fandme sidder for uroligt til at de kan nyde forestillingen?

– Hvordan kan I med den ene mund bedrevidende fortælle mig, at jeg skal huske, at barnet er sundt, hvis jeg er sund, mens I med den anden mund himler over mit hysteri, når jeg helt undgår alkohol, skaldyr og dampe fra de stærkeste rengøringsprodukter, der er skabt til at ætse særligt stædigt snavs af?

Handler det om, at I skal have det bedre af på en måde at have taget klædeligt medansvar for mit barns sundhed med den tomme advarsel – men at jeg helst ikke må gå i den helt vildt ansvarlige grøft, for så peger det på, at det gjorde I ikke helt selv, da I selv var gravide?

Hvar?

***

0 Comments

Add Yours →

Skriv et svar