Har du også fået nus, mor?

Nå, men så fik vi lus.

Vi.

Den treårige OG hendes mor.

Faderen undgik. Selvfølgelig.

Og jeg har lært af lusene, at de gør det besværligt at bevare sin cool, at de er dumme at billedgoogle, og at man aldrig rigtigt ved om man har fået bugt med dem eller om de stadig huserer, hvis ikke man genkalder sig fornemmelsen fra barneårene. Det gør jeg ikke, og konstant kribler det lidt i hovedbunden, men jeg aner ikke om det er indbildt. Hvad der er mindre indbildt er det inkvisitoriske “KLØR DET?!”, jeg runger ud, når barnets hænder bare nærmer sig hovedtoppen.

Lusene toppede jeg af med en omgang sygdom. Det er så kedeligt at læse om andres sygdom, I know, men jeg bliver nødt til at spille på alle chancer jeg har for ynk. For det er eddermame hardcore at amme nogen en gang i timen natten igennem med feber i kroppen. Og resten af tiden at ligge sammenkrøbet rundt om barnet med brystvorten tittende frem – med det desperate håb om, at hvis nu babyen havde udviklet både forstand og motorik i mørket, så ville han i princippet kunne klare det der affodring selv og uden at vække mig. Det skete ikke lige i nat, men håbet er lysegrønt.

Meanwhile lugter alt af harsk mælk, fordi jeg ikke gad/evnede at rejse mig efter de ammeindlæg, jeg ikke havde lagt klar i aftes.

Ikke engang et bad og tøjskifte hjalp, lugten sidder lissom i næsen.

Nå. Måske er jeg så harsk i dag, fordi jeg har fået læst Maja Lucas’ roman MOR – En historie om blodet. En i længde overskuelig, men stadig rædselsvækkende og formidabelt kondenseret fortælling om, hvordan barsel kan være. Helt almindelig barsel. Jeg anede ikke, at min livssituation var romanstof, men det er den.

Den ligger gratis tilgængelig på app’en E-reolen. Hop to it.

Og tænk lige på mig i nat, når jeg ligger der, feberhed, foldet rundt om en baby med brystet hængende ud, håbende på at min rolle i natamning snart er udspillet.

***

15 Comments

Add Yours →

Moren får altid lus. Altid. Jeg har endda haft lus herhjemme som den eneste. Det siger nok mere om mig, i virkeligheden, og det gør bare heller ikke noget godt for den dér selvfølelse, vel. Men altså – jeg sender dig en tanke eller to i nat: God bedring, og held og lykke med de dersens kryb…

Har to piger (9 og 11 år) med langt hår. Vi har haft lus så mange gange at jeg ikke kan tælle det. Men efter jeg har indført reglen om at vi tager lusekur 3 weekender

Hej

Jeg har to piger med langt hår (9 og 11 år) og har slet ikke tal på hvor mange gange vi har haft lus… Alle tre.
Men efter vi har indført reglen om at vi alle 3 tager lusekur 3 weekender i træk hvis vi ser bare en lus, har vi kun haft lus ca 1 gang pr halvår. Det er møjdyrt og ungerne hader det. Men det er det hele værd…

Og i øvrigt. Da mine unger var små delte vi altid seng. Og begge piger lærte at forsyne sig selv… jeg sov igennem fra de var omkring 4-5 måneder, men natammede frem til 10-11 måneder. Så bare klø på, han skal nok lære selv at knappe sig på.

Håber du snart er frisk igen.

Genialt – der er håb for natamningen!

Hvad lus angår … kan man virkelig ikke forebygge? Det her er totalt nyt land for mig. Jeg ville google, men billederne, der poppede op, gav mig kvalme. Husmorråd i kategorien “hårkur bestående af eddike, muskatnød og citrussaft” søges!

Der er flere der siger at shampoo med tea tree oil (staves) virker forebyggende. Men mine piger nægter pga lugten…

Vi bruger argan olie i håret (mor som styring, børn for bedre at kunne rede håret…) og har ikke haft lus længe, måske det virker også?

MASSER af medlidenhed i din retning – sygdom og amning (… eller bare moderskab?) burde være noget, evolutionen havde fundet en løsning på for længe siden! God bedring!

Der var et opslag i børnehaven om lus i 2 mdr. Og vi gik fri ved hver kæmning. Lige bortset fra den der fredag op til jul. Barnet var ligeglad med dyr i hovedbunden, jeg tror nærmest hun syntes det var lidt hyggeligt. Alt imens jeg gik helt desperado, beordrede forskellige lursekure, dgl kæmning og nærmest ikke sov om natten fordi jeg tænkte på mulige husdyr i mit lange hår. Yikes. Der blev ikke fundet lus ved mig. Men jeg nåede at gå bersærk med en køkkensaks inden da. Hej hej langt hår og goddag pindsvinefrisure.
Fra nu af tvinger jeg elastikker i barnets hår og blander en Tea tree shampoo i den alm. Det skulle vidst forebygge. Jeg håber seriøst det var en engangs ting. Billederne fra Google hjemsøger mig stadig.
Jeg krydser fingre for at I er lusefri og at du får rystet sygdom af dig hurtigst muligt. God bedring!

Du lavede en karse?! Radikalt! Men også sejt. Havde du overvejet kort hår inden?

Tea tree oil, noteret.

Sygdom er blevet til noget, der virker som mellemørebetændelse. Jeg græd af smerte tidligere i dag og må jo ikke tage noget af det smertestillende, der virker, på grund af amning. Jeg klarede et halv døgn på den naturlige måde med ingefær og Halls (lol) – nu er jeg høj på kodimagnyl og udmalkning, mens den lille får mme på flaske. Alle er glade så længe mor er smertedækket (og kan synke sin te uden at kaste op af jaget fra ørerne).

Jeg har altid haft langt hår og tænkte at NU skulle det være. Jeg bad frisøren om at klippe mig, som “Emilie fra Herrens veje”. At det blev til Emil fra Lønneberg i stedet var lidt en streg i regningen. På den lyse side er det mega nemt at kæmme.
Du fortjener applaus for indsatsen med forsøg på naturlig uddrivelse. Mellemørebetændelse er forfærdeligt! Jeg husker dunken i ørerne og at det var tæt på ulideligt at ligge ned i sengen. Rigtig god bedring!

Skriv et svar