Halvt kvinde, halvt vand(-app)

Hey, kender I det der med at amme, hvor man har brug for ekstra væske?

Eller kender I det der med at barselssvede som et svin dagen lang og endnu mere om natten, så man har brug ekstra væske?

Eller kender I det der med at have mistet 3,2 liter blod forleden og derfor at have brug for ekstra væske?

Ja?

Kender I så det med, at alle tre tilstande rammer på én gang?

Det er dét, vi er. Hvor fire liter vand dagligt lige akkurat holder urinen tisfarvet, ikke brunorange, hvor jeg ikke vågner med mundinderside så tør som Sahara og hvor jeg godt lige kan kravle hen i skovbørnehavens opsamling i snegletempo for at hente den treårige uden at blive svimmel.

Fire liter. Hver dag.

Hvis nogen er i tvivl, så er det mængder, der kræver en app at opretholde. En app. Mein Gott, jeg føler mig som en idiot, når det hver anden time overfriskt tikker ind på skærmen: Øg din livskvalitet, drik et glas vand!

Men Karoline, skyller du ikke alt salt ud af kroppen med så meget vand dagligt?

Og jo, godt I spørger! Det ville man sikkert. Hvis altså ikke man var så snu som jeg, der husker at spise rigeligt med chips til.

***

13 Comments

Add Yours →

Jeg kan anbefale ribssaft.
Det er optur når man ammer, for det smager faktisk nogenlunde lunkent også. Og man har jo ikke tid til at lette røven efter koldt vand hele tiden, eller overskud nok til at gøre det om natten. Og hvis man vælger den fra Søbogaard, så er der masser af c-vitaminer i, det er altid godt.

Wow. Jeg husker de to punkter som sindssyge, og så har du lige en ekstra vild én at smide oven i bunken. Jeg håber for dig, at du snart er i blodbalance igen. PS meget kvikt med chips. Jeg tolkede selv sundhedsplejerskens råd om at altid have lidt nødder stående, så jeg ikke tabte mig for meget, til at betyde m&m’s med peanuts. Uhm.

Puha ja, jeg husker det godt!

Efter en vildt hård graviditet med tvillinger, der kom ved kejsersnit 34+2, hvor jeg mistede to liter blod og i forvejen havde et blodplade tal tæt på de 80. Jeg svedte som et svin om natten! Og pis frøs hver gang jeg vågnede, og skulle tisse! Frøs helt ind i knoglerne og rystede, så jeg knap kunne gå. Og amning, udmalkning, sondegivning, sterilisering af udstyr hver 3. time, som gav mig 1-1,5 time at sove/spise/drikke/tude i, før det hele startede forfra. Det var et helvede! Og ingen gav mig anbefalinger om væske og saltindtag, for jeg blev udskrevet, så snart det var muligt, så jeg kunne være på neonatal med mine drenge.

Men på mirakuløs vis var jeg fysisk ovenpå igen to måneder efter! Psyken var ikke, men det er en anden historie!

Skål herfra

Jeg behøver vel slet ikke at, kommentere at den der gif faktisk betyder “tis(se)” på tegnsprog.

Velkommen!! 😉

Chips er jo nærmest et vitamin på linje med bacon.

Og det er bare så hårdt et sted, du står lige nu, så jeg sender al mulig god vind, medlidenhed, trompetfanfarer og hyldestsange din vej. Du gør det godt – du er pissesej – du er verdens bedste mor til dine to små trollinger. <3

Skriv et svar