Ja, jeg har en cykelhjelm, og nej, jeg kører ikke rundt med den på.

Ja, mit barn skal have sin på, for hendes hoved er dyrebart, og nej, den regel gælder så ikke for mig.

Ja, det er idiotisk, og nej, om morgenen er det ikke muligt for mig at overdøve den indre stemme, der siger »Seriølle, din frisure er vigtigere end din hjerneskal? Hvor dum er du!? Er du KLAR over, hvor råddent ALLE i København cykler?!«.

Ja, svedigt hjelmehår findes, nej, det duer ikke »først at sætte sit hår, når man kommer ind på arbejdet«.

Ja, jeg har hørt om Hövding-kravehjelmene, nej, jeg har ikke lige fået brugt 2.300 på kalorius.

Men nu har jeg endelig fundet en daglig fordel (udover sikkerheden, naturellement), hvor cykelhjelmen trumfer det ikke at have cykelhjelm på:

Uden cykelhjelm bliver man ude i verden antastet af Den Ivrige Forældretype fra vuggestuen. På legepladsen, i Netto og på trilleturene, hvor man tror, man går rundt i fred. Den er altid iklædt cykelhjelm (og rygsæk fyldt med praktiske foranstaltninger) og Den snakker til en, som om man er helt med på, hvem Den er. Den kan ikke selv se, at Den under dække af æggehjelmen overhovedet ikke ligner sig selv. Den tror, Den ser helt normal ud, som man selv gør – altså, har almindeligt hår uden aftryk i. Og så står man der og nænner ikke at sige »Æh, hvem er du?« og får bevæget sig langt, alt for langt ind i en samtale om børn og toåriges adfærd og madpakker og udflugter, før man har lagt så mange brikker sammen til at fatte, at Den nok er Floras mor, som man havde en ret hyggelig passiar med forleden.

I’m telling you.

Med cykelhjelm er man iført moderne menneskers usynlighedskappe. Her gik jeg og troede, at flotte typer grinede ad dem, der havde cykelhjelme på, men virkeligheden forholder sig sådan her: Man er ugenkendelig med cykelhjelm på.

Man må kunne være aldeles i fred!

*
*
*
Facebook * Instagram