Grund #1.856 til at få cykelhjelmen på

Ja, jeg har en cykelhjelm, og nej, jeg kører ikke rundt med den på.

Ja, mit barn skal have sin på, for hendes hoved er dyrebart, og nej, den regel gælder så ikke for mig.

Ja, det er idiotisk, og nej, om morgenen er det ikke muligt for mig at overdøve den indre stemme, der siger »Seriølle, din frisure er vigtigere end din hjerneskal? Hvor dum er du!? Er du KLAR over, hvor råddent ALLE i København cykler?!«.

Ja, svedigt hjelmehår findes, nej, det duer ikke »først at sætte sit hår, når man kommer ind på arbejdet«.

Ja, jeg har hørt om Hövding-kravehjelmene, nej, jeg har ikke lige fået brugt 2.300 på kalorius.

Men nu har jeg endelig fundet en daglig fordel (udover sikkerheden, naturellement), hvor cykelhjelmen trumfer det ikke at have cykelhjelm på:

Uden cykelhjelm bliver man ude i verden antastet af Den Ivrige Forældretype fra vuggestuen. På legepladsen, i Netto og på trilleturene, hvor man tror, man går rundt i fred. Den er altid iklædt cykelhjelm (og rygsæk fyldt med praktiske foranstaltninger) og Den snakker til en, som om man er helt med på, hvem Den er. Den kan ikke selv se, at Den under dække af æggehjelmen overhovedet ikke ligner sig selv. Den tror, Den ser helt normal ud, som man selv gør – altså, har almindeligt hår uden aftryk i. Og så står man der og nænner ikke at sige »Æh, hvem er du?« og får bevæget sig langt, alt for langt ind i en samtale om børn og toåriges adfærd og madpakker og udflugter, før man har lagt så mange brikker sammen til at fatte, at Den nok er Floras mor, som man havde en ret hyggelig passiar med forleden.

I’m telling you.

Med cykelhjelm er man iført moderne menneskers usynlighedskappe. Her gik jeg og troede, at flotte typer grinede ad dem, der havde cykelhjelme på, men virkeligheden forholder sig sådan her: Man er ugenkendelig med cykelhjelm på.

Man må kunne være aldeles i fred!

*
*
*
Facebook * Instagram

***

7 Comments

Add Yours →

Jeg har lavet sådan en komplet hjernedød aftale med mig selv om, at jeg ‘beregner afstanden’. Altså lang cykeltur fordrer at hjelmen medbringes (i kurven, i hvert fald), og kort cykeltur = det går nok….
Det er simpelthen så tåbeligt. Jeg fik hjelmen i fødselsdagsgave af ungerne for halvandet år siden, og i den mellemliggende periode har den sådan mest af alt samlet støv. Fem gange eller noget i den omegn kan jeg vist sige at ha’ brugt den. Forfængeligheden er virkelig en sej og stædig herre…. Men altså: Jeg fangede godt kamoufleringskonceptet; det kunne være jeg lige skulle tænke lidt ekstra over det!….

Sagt med al kærlighed i hele verden: Du er en klovn, Karoline.

Undskyld. Men det her er sgu vigtigt. Der er ingen grund til, at din fine datter skal igennem alt det svære, du går igennem lige nu, før det er absolut nødvendigt.

Der er så mange ting, vi ikke er herrer over, hvor folk mister livet pga. fuldstædigt uforudsigelige hændelser; der er ingen grund til selv at smide 50 ekstra lodder i puljen.

Pretty please med kirsebær på toppen: Tag den på <3

Min kollegas ven, blev for ca én måned siden, kørt ned af en bil i krydset lige efter voldene i starten af Amagerbrogade. Han havde ikke cykelhjelm på, og døde et par dage senere. Han havde to børn på 3 og 5 år.

Jeg er enig med Linda. Det her er vigtigt. Tag den hjelm på.

Eller køb en Hövding. Den koster 2000kr, men hvad er det når det gælder ens eget liv og egen families lykke ikke minds. Jeg købte én til min kærestes fødselsdag. Langt over gavebudgettet, men giver mig ro i maven og ham lyst til at bruge hjelmen.

Skriv et svar