Og det gælder også alle jer, der aldrig kommenterer!

Blot af nysgerrighed. På gode drengenavne.

Men hvis I nu ventede jer en dreng … hvad skulle han så hedde?

Det er ikke fordi vi ikke selv har nogen idéer herhjemme. Vi har egentlig nogle ret gode nogen. Men … tænk, hvis nu vi overser navnET? Fordi vi har stirret os blinde på hver vores favorit?

Help a blogger out:

Det ville betyde meget for mig, om I hver især lige ville tage 2 sekunder til at smide det første, bedste drengenavn, der falder jer ind (mest, selvfølgelig, fordi et gabende tomt kommentarfelt får mig til at se ret kikset ud). Vi er til både gamle, moderne, nordiske, lange og korte navne.

I må selvfølgelig være aldeles anonyme.

Update!

Hvor er I gode! Keep ’em coming! *taknemmelig emoji*

*
*
*
Følg med her

Facebook * Instagram * Bloglovin‘ * Pinterest

gode drengenavne 2018

***

177 Comments

Add Yours →

Min drenge hedder Hans, Emil og Haakon.. Af andre drengenavne var jeg ret lun på Ludwig, min mand var tosset med Svend eller Niels..

Mine drenge hedder Hugo, Jacob og Christian. Altså den klassiske ende af spektret.
Hugo er fra 2005, og navnet udløste dengang ofte en grimasse, der ikke rigtig kunne passe. Min mor syntes, det var decideret pinligt at fortælle det til sine veninder.
Nu er det jo heelt almindeligt, i hvert fald i 2100 Spelt.

Vi har også en svaghed for Jens, og det var i spil både i form af Jens Jacob og Jens Christian. Men der er I jo dækket ind:-)

Jeg kan også godt lide Jonathan og Thomas.

Min søn hedder Simon, men da han lå i maven hed han Lucas eller Noah. Lige nu er jeg ret vild med Pelle eller Mads Emil 🙂

Min dreng på 2 år hedder Henry. Det blev beslutter inden han kom til verden og passer heldigvis lige til ham.

Mine piger hedder Astrid & Gro og hvis de fik en lillebror, skulle han hedde Asbjørn eller Asmus. Er også ret vild med Leander og Johan. Og Jens – Men sådan én har I jo allerede i lejligheden 🙂

Jeg er vild med Frej. Desværre har vi et efternavn, der rimer på det – og så er det bare lidt åndssvagt. Ellers Halfdan, Bertel og Knud

Vi kunne have fundet på hundrede pigenavne mere, men da tredje barn blev en dreng, var vi ret blanke, så han hed Pjevsen de første par uger. Indtil han hed Mikkel. Andre favoritter var Halfdan (delte vandene – dvs de fleste hadede det,udover mig og meget få andre), Theo eller Theodor, Karlo, Frede, Felix, Sylvester, Johan, Bertram.

Hvis min ældste pige havde været en dreng, skulle hun have heddet Noah. Det kom pige 2 så til at hedde. (Noa).
Mit absolutte yndlingsdrengenavn er Bjørn. Jeg synes det er vildt sejt, og det har været i spil som mellemnavn til de tre ældste og fornavn til de mindste. Storm, Pelle, Villads, Linus, Halfdan, Sylvester, vitus var også på listen.
Min mand hedder max. Det synes jeg også er et pænt navn.

Walther! Har elsket det lige siden jeg læste Anne fra Grønnebakken første gang som 11-årig. Hvis Anne kan lide det nok til at give det til sin søn, så kan det bare kun være et godt navn, er mit ræsonnement 😉

Vi valgte ud fra at det ikke skulle være typiske modenavne og at de skulle kunne fungere både som barn og voksen. Vi endte med en Kasper og en Jeppe

Var min lille Bjørk blevet en dreng havde hun nok heddet Albert eller Ludvig eller Konrad. Jeg er også lidt vild med Vincent faktisk

Hvis jeg får en dreng mere engang, tror jeg, han skal hedde Nelson. Det har cirklet i mine tanker i nogle år nu, men fik piger istedet Ester/Esther var forresten på tale helt siden første barn, efter min farmor, men da det kom til stykket, blev det alligevel nogle andre navne. Pænt pigenavn

Der er allerede kommet mange gode bud, kan jeg se.
Jeg er vild med Laurits, Sigurd, Linus, Wilhelm 🙂

Elmer, Einar, Vitus eller Orla.

I vores vugger har vi en Elvis og det er perfekt til ham, men han er heller ikke blond svensker, som mange af de andre. Og det navn er jo nærmest større end livet, så jeg elsker det.

Men I er jo journalister, så: Hunter, Georg eller Anderson? (Det var for sjov, men Georg er måske ikke så dumt alligevel?)

Shit, det er jo verdens sværeste beslutning – pøjpøj.

Tak iøvrigt, for at være den eneste blog jeg kender, der gider skrive om det, jeg gider at læse. Og gør det smukt og klogt.

Jeg håber sådan, jeg engang får en dreng, så jeg kan kalde ham Topper. Jeg er sikker på, det deler vandene, men jeg er vild med det!

Tak! Min søn på 8 hedder Topper :-).
(Mange folk tror, det blot er et kælenavn, evt for Torben! Det er det ikke!).
Min søn på 12 hedder Sylvester.

Udover de to navne kan jeg godt lide: Sirius, Styrbjørn (ved godt, det er lidt voldsomt, men det navn har dæleme karakter), Tønnes.

Tak for en rigtig god blog.

Hvis vores den næste bliver en dreng skal han hedde Keld efter min far som jeg desværre mistede da jeg var gravid med vores datter (og første barn). Min far betød SÅ meget for mig! Han glædede sig sådan til at skulle være morfar og ønskede sig sådan at vi fik en dreng. Så vi drømmer om at barn nr 2 bliver en dreng og så vil vi opkalde ham efter min far for at ære ham <3

Min dreng hedder Sylvester 🙂 Verdens bedste navn!

Asger, Hektor, Holger, Loui, Otto, Frank og Leo var også oppe og vende. Men Sylvester var bedst og han kunne ikke have hedder andet 🙂

Mine drenge hedder Alfred og Hugo. Det var et krav, at det skulle kunne fungere på engelsk, og derudover er vi mest til navne på to stavelser.
Vi var også ret vilde med Bjørn og Svend, men de levede ikke op til nogle af vores dogmer…

Min mand var længe fortaler for Anakin, Columbus eller Aqqaluk. Men da vi ikke har nogen som helst relationer til Grønland, Darth Vader eller opdagelsesrejsende røg de også.

Nu venter jeg mig en pige, men mine to favorit drengenavne er Samuel og Gabriel 🙂 jeg er straks mere i tvivl om pigenavne.

Min søn hedder Alfred, og havde han fået en bror i stedet for den lillesøster, der kom til verden for et par uger siden, var det blevet en Arthur 🙂

Vi har lige fået lille Eik her i maj, og det navn er vi blevet meget glade for. Jeg var ellers også lun på Halfdan og Haakon.

I min mødregruppe er der også Bertram, Nord og Vitus

Hvis jeg selv kunne bestemme: Mikkel

Forslag vi kunne blive enige om: James, Henry og Finn

Vi fik en pige 😉

Efter tre år i behandling lykkedes det endelig. Og igennem alle tre år har jeg vist at hvis jeg en dag skulle have en søn, skulle det være en Theo. Blev endelig gravid og fik overtalt min mand… men det er en pige, vi skal have 🙂
Og vi aner ikke hvad hun skal hedde.

Jeg var og er meget vild med navnet Knud. Det var min kæreste ikke, så vi endte med en Aske.
Ellers synes jeg Frode, Egon, Holger og Elmer er fine navne.

….PS: kan vi tage en pige-runde også? Evt i en anden tråd…. Vi har ikke fundet navnet til lillesøster endnu… korte, nordiske navne helst udenom top 20…

Alle mine drenge har heddet Elise, til vi opdagede de var drenge Asta er også mega sødt..

Astrid og Johanne skulle mine drenge Sebastian og Johan have heddet, da jeg begge gange bare kunne mærke, at jeg skulle have en pige.

Jeg har ikke lige styr på, hvad der er på top 20, men Freja og Sophie er i mine tanker til mine endnu fiktive børn.

Jeg har en Alma på 3 år, men det er i top 20 (og blev voldsomt populært – vist helt op i top 5- det år vi også valgte det).
Vi havde ellers først besluttet os for Barbara, men så fik min mand kolde fødder. Thea og Cecilie var også oppe og vende.

Min datter hedder Inga. Ellers var Inge(r), Tove og Bodil i spil. Vi havde også Gerda, Kamma og Ruth på listen. Kamma er jo ikke (kun) nordisk, og Ruth slet ikke, men jeg er vild med dem. Lykke til med at finde et fint pigenavn.

Min dreng hedder Ebbe ❤️ Og så har vi en Golden retriever, der hedder Hugo – det ville også være virkelig pænt til et barn Kh. Tanja

Jeg fik en Noah for otte uger siden. Hans storebror hedder Emil.

Hvis jeg selv havde valgt, så skulle min sidste søn have heddet Ebbe. Havde min mand valgt, var det blevet Mads. Havde min datter valgt var han blevet en Otto. Og havde min søster valgt var han en Aske. Og min kollega havde sagt Isak…

Men han blev som sagt en Noah

Mine skønne børnebørn hedder Mads, Rasmus, Asbjørn og Johannes. Du kunne jo også opkalde ham efter din dejlige morfar Ole.

Ja, han var vores familielæge i 25 år, – indtil han solgte sin praksis til Kim Mølenberg i 1988. Jeg var også engang hjemme på Hasserishøj og lege med din mor. Det var noget, han og din søde mormor havde arrangeret. Din mor og jeg var nemlig jævnaldrende, og havde begge to fået type 1 diabetes næsten samme tid. Det blev kun til det ene møde med Lotte, men hver gang jeg kom i klinikken, fortalte din mormor med stor stolthed, hvordan det nu gik med Lotte. Det gjorde mig virkelig ondt at høre, at din mor ikke er her mere. Kh. Lena.

Jeg har en Alex Erik og en Casper Christian (vi bruger kun fornavnene – mellemnavn er til minde om familiemedlemmer). Derudover sværmede jeg for Willie/Villy, Billy og Thomas 🙂

Altså jeg er helt vild med navnene Jeppe og Hjalte – nok fordi mine egne drenge hedder det, men allermest fordi de er nødt til at blive boende i Danmark (tæt på deres mor) med disse navne! Ingen verdenskendte idrætsudøvere eller motherfuckerseje trommeslagere i udlandet hedder Jeppe eller Hjalte! Prøv selv med klingende accent at råbe “and on the drums we have Hjalrdø”! Ej vel?!

Hvis jeg skulle have en dreng til, så skulle han hedde Eigil, for det hedder min morbror, og han er min største helt. En Eigil kan fiske, bande, fiske og grine, så taget letter!

Jeg er sikker på at i finder det perfekte navn – også uden vores hjælp:-) jeg er spændt på at høre, hvad han vælger at skulle hedde, når i møder ham!

Hvis vi havde fået en dreng, så skulle han hedde Wilder (eller Ruben hvis jeg helt selv kunne bestemme), men vi fik en Ruby i stedet for. Jeg gik meget op i, at det klinger godt med efternavnene (et der starter med W og et der starter med R) plus at have to fornavne, hvis de vil skifte senere.

Elias, hedder min ældste dreng. Det var et ud af få navne vi havde i spil og vi var hurtige til at lægge os fast på at det var det han skulle hedde. Da vi ved nr 2 ventede en dreng mere var det straks sværere, for nu havde vi jo brugt vores “førstevalg” i drengenavne. Og han skulle heller ikke have et af de navne der var blevet “valgt fra” i første runde. Endte til sidst med en Anton, og selvom det passer perfekt til min dejlige lille tykke baby, har det ikke samme smukke melodi i mine ører som Elias har.
I min mødregruppe er der desuden også et søskendepar der hedder Adrian og Gabriel – 2 virkelig flotte navne!

Min nr 2 har det perfekte navn Han hedder Herbert!
Jeg var ret meget i tvivl, men min mand var overbevist og det er jeg også nu.
Vores ældste hedder Bertil og det er tæt på perfekt og de har nu fået en lillesøster der hedder Iselin og det er også tæt på perfekt

Vores søn hedder Bastian (kardemommeby og uendelige historie på samme tid), men var også ret vild med Eske!

Hvor er der mange gode bud på listen!
Jeg er selv vild med Erik. Men Adam, Aksel, Aske, Emil og Jens er også blandt favoritterne.

Min venindes svigerfar (som er et sted i 70’erne) har det bedst bevarede hemmeligste, mest funky navn: JUST. Ingen har opdaget det, og det er helt fantastisk!

Aksel ❤️ Verdens bedste drengenavn i min optik. Kender kun gode, stærke og egenrådige drenge med det navn ☺️

Glemte disse navne:

Gilbert.
Hubert.
Einar (med DEN stavemåde)
Osvald.

Min farfar hed Thorkild, og det kunne jeg godt have fundet på at give videre, evt i en opdateret stavemåde. Måske Torkil? Men min mand nedlagde veto.

Min søn på 4,5 mdr hedder Huxi og udover at min morfar absolut ikke kan udtale det, er det helt perfekt. Kunne også godt lide Oscar.

Det er altså ret hyggeligt, at have opkaldt sit barn efter en man holder af. Min far hedder Palle. Og det gør min mega søde søn også. Pallemand <3 Kan læse i en kommentar, at din morfar hed Ole? Dejligt navn! Hvis Palle får en lillebror, håber jeg han skal hedde Ole. Efter min fars bror.

Jeg har en Aksel – de andre kandidater var bl.a. Leo (men det hed Tony Blairs søn…), Otto (for tysk?!?), Henry og Ejnar (vi kunne ikke blive enige om stavemåden). Men Aksel er jo også det fineste navn ☺️.

Vi har en Jens Bille og hvis han en dag får en lillebror skal han hedde Bror. Ellers har Orla, Henry, Dag og Svante også været i spil hos os:)

Har en Sigurd og en Torbjørn og ønsker mig en dreng ved navn Bob havde fået af vide at jeg ventede en pige så var pænt lost med navne til nr. 2 så der blev onkel rækken i Norge støvet igennem

Mine drenge hedder Vitus og Pelle, og hvis jeg skulle have en tredje, er Dines min favorit. Svend ville have været i spil, hvis det ikke var fordi min svigerfar hedder det.

Altså, jeg er nok ikke så meget til de nyere, “smarte” navne.. Men jeg var også ung, da jeg fik mine børn, så de er 14 og 16 nu, og dengang var navnemoden jo helt anderledes end idag.
Nå, men vores datter skulle have heddet Jakob (min mand ønskede ikke at kende kønnet før fødslen, men min stensikre, kvindelige intuition fortalte mig, at vi skulle have en dreng….).
Da vi så fik vores søn (som jeg var sikker på, var en pige….), talte vi lidt om Jakob igen, men endte på Mathias. Jeg forsøgte at overtale min mand til, at han skulle hedde Benjamin (tror i øvrigt nok, det betyder noget i retning af “lillebror” eller “den yngste” eller sådan noget), eller Sebastian.
Min svigermor kom med forslaget om at opkalde ham efter min mands afdøde far; Øyvind. Det blev så et nej herfra (og fra min mand).
Otto er også ret fint, synes jeg. Men det handler også lidt om ens efternavn, tænker jeg. Vores starter fx med O, og hvis man så hedder Otto, bliver det frygtelig mange o’er..
Men held og lykke med det, for pokker; fødsel, navn, the works. Vi hepper fra sidelinien! 🙂

Vi skal ikke have flere børn og har Hugo og Falke i overskud som navne der ikke kommer i brug ☺️ De var begge en stærk runner up og jeg er faktisk liiiidt ked af at vi aldrig skal bruge dem

Jeg har desværre passeret muligheden for at få børn.
Havde jeg fåret havde de nok heddet en af disse navne Dreng: William (efter Oldefar), Erik (efter min far) Johannes (personligt valg), Mikkel (også et personligt valg) eller et 5. Navn som jeg ikke lige havde tænkt på.
Af pige navne har vi i, familien en tradition for, at give pige navne der ender med et A til sidst: Emilia (Oldemors navn), Isabella (Så jeg kunne kalde hende Trés Bella, Isa og andre kælenavne), Rebekka evt. Rebecca (åhh alle de kælenavne), eller et 4. Som jeg ikke lige havde tænkt på.

Pøj pøj med at finde navnet ❤

Christian mit farvoritnavn over alle – også højre end mine drenge Christoffer og Jonathan.. Men min mand hedder det og 2x Christian bliver altså for meget herhjemme synes vi

Min søn hedder Henry efter min morfar.

Hvis ikke jeg havde ventet mig en pige denne gang, skulle den næste have heddet Anton.

Jeg har en Ejnar. Hvis vi havde fået en dreng mere, skulle han nok have heddet Ib. Men vi fik en dejlig lillesøster. Er ellers også glad for Arne, Svend, Kaj og de mere klassiske Hans og Niels.

Og Evald og Thøger! Ejnar og Evald var de to navne, vi havde i spil indtil fødslen. Vores Ejnar bliver seks år lige om lidt… Jeg kan også li’ Folke og Oluf og Kurt.

Vi har en Hugo og et drengebarn mere på vej om et par uger. Vi overvejer Oswald. Skærmtrolden Hugo og Isbjørnen Oswald 🙂 Pelle er også på listen, sammen med Theo, Max og Georg.

Hvornår har du termin, Karoline?

Min søn hedder Jeppe – det var vi hurtigt meget enige om, og det er det helt rigtige navn til ham. Emil er også en af favoritterne, men det passer rigtig skidt med efternavnet.

Mine tvillingedrenge hedder Trygve & Bjarne. Vi overvejede også at kalde dem for Jon & Sten eller Tormod & Tage.
Da lillebror kom for snart et år siden, var vi meget i tvivl om, hvad vi skulle kalde ham. Vi overvejede Holger, Fridtmod, Vagn, Sigmund, Hans, Gunnar, Regner, Arne, Arnold, Helge, Kurt, Sune, Vagn, Boas… Der blev dog til Aage.

Pontus
Anker
Evald
Gorm
Buster
Godtfred
Marius
Bertram
Alvin
Dante
Ernst
Valde
Egon
Vilfred
Folmer
Halfdan
Laurits
Baltasar
Edvin
Edvard
Kalle
Melvin
Thøger

Mine drenge hedder Ruben og Hannes 🙂 
Jeg synes også, at Buster, Viktor og Rubek er nogle helt vildt seje navne!

Omar, Viktor, Ivan, Børge, Isak, Tobias, Volmar, Poul, Herbert, Eli, Hjalmar, Konrad.
Min egen hedder Per 🙂

Hvad med Bo? Synes, det er så sejt og enkelt. Min egen søn på 16 hedder Odin, det er han meget glad for at hedde 🙂

Eskild. Så kan man kun være en frisk fyr med røde kinder, blå mærker på knæene og godt humør!

Vi har en Georg og en – vistnok – Hans i maven. Hvis ikke det bliver Hans, er Anker favoritten:)

Min yngste hedder Sofus, og jeg elsker det navn. Vi kunne simpelthen ikke komme på et navn, men da han kom ud og lå på min mave, så var han bare en Sofus. Navnet er så fint og et godt gammelt dansk navn – men også nemt at udtale på engelsk, hvilket var ret vigtigt for mig efter selv at have rejst en del og skulle prøve at forklare hvardan man udtaler Gitte på engelsk… 🙂

Vi har haft så mange drengenavne på tapetet, og det har hver gang været svært at vælge, så jeg har to hele indlæg med navneforslag, som du evt. kan gå på jagt i:

https://gravidgrahvad.wordpress.com/2016/11/07/hjaelp-hvad-skal-vi-kalde-barnet/
Dette er fra yngste skud på stammen, som endte med at blive døbt Ditlev, med Eskil og Eigil som runner-ups.

Og
https://gravidgrahvad.wordpress.com/2011/06/29/kasserede-drengenavne/
er brainstormen for den nu næsten 7-årige, som i dag hedder Vitus, men som faktisk hed Hector i omkring en halv time på fødestuen, inden vi lavede det om.

Min dreng hedder Viggo ligesom min kærestes farfar. Ville gerne have opkaldt ham efter min morfar, som jeg havde et nært forhold til, men han hed Svend Børge – og i daglig tale bare Børge. Børge havde jeg meget svært ved at forlige mig med dengang for 3 år siden (og har det stadig..), og jeg syntes det var snyd at kalde ham Svend, når nu min morfar aldrig brugte det. Men får vi endnu en dreng, blir det en Svend. Eller sagt på en anden måde: jeg stemmer for at opkalde barnet efter nogle i familien

Vores dreng hedder Mio. Astrid Lindgrens Mio, min Mio, er en af de bedste bøger, der findes og der var faktisk ikke nogen tvivl for os 🙂

Min søn hedder Albert, og er opkaldt efter min tipoldefar, som ifølge min far var et fantastisk menneske. Men da min søn fik at vide, at vi overvejede Felix, mens jeg var gravid, blev han lidt sur over, at han ikke fik det navn. Hvis jeg kunne få flere sønner, ville jeg have kaldt dem et af min søde farfars navne: Svend Alfred Emil. Og tillykke med graviditeten, det bliver spændende at læse, hvilket navn I beslutter jer for 🙂

Mine drenge hedder Hugo, Jacob og Christian. Altså den klassiske ende af spektret.
Hugo er fra 2005, og navnet udløste dengang ofte en grimasse, der ikke rigtig kunne passe. Min mor syntes, det var decideret pinligt at fortælle det til sine veninder.
Nu er det jo heelt almindeligt, i hvert fald i 2100 Spelt.

Vi har også en svaghed for Jens, og det var i spil både i form af Jens Jacob og Jens Christian. Men der er I jo dækket ind:-)

Jeg kan også godt lide Jonathan og Thomas.

Jeg hælder mest til navne, der ikke har kristne rødder, modsat fx mit eget, Christine, der betyder kristus. Lidt af et kors at bære, høhø, som agnostiker, eller hvad jeg skal kalde mig.
Jeg er selv gravid og kender ikke kønnet. Men mine favoritte, hvis det bliver en dreng er:

– Eik
– Ask
– Anker
– Alf
– Sejr
– Frej
– Ro (den er min mand, slet, slet, slet, SLET ikke med på, suk)

Jeg har en Viggo (Viggo William), så det synes jeg naturligvis er et helt igennem skønt navn! Han er opkaldt efter sin oldefar, så det er også en dejlig forbindelse.

…Ellers er jeg ret glad for:
Hugo
Sigurd
Asger
Hans
Niels
Ole

Tillykke med maven – og tak for dine tekster.

Olof
Benjamin
August
Anker
Henry
Oscar
Vincent
Calvin
Maxwell
Max
Pollux
Charlie
Nyx
Stig
Sirius
Elliot
Hudson
Austin
Anker

Min søn hedder
Max Emil Morell
Hvis jeg får en søn mere skal han hedde
Felix Nohr Morell
Hvis jeg får en pige, skal hun hedde
Smilla My Morell

Skriv et svar