Fra alle os til alle os: Den store pøl af gavefantasi

Jeg vil gerne være på forkant med julegaverne i år. For en gangs skyld. Ønskelister har aldrig været mit nummer at følge, da jeg gerne vil overraske – men det stiller jo visse krav til opfindsomheden. 

Kan vi derfor pulje vores gode ideer i kommentarfeltet? Hvis vi alle lige smider 2-3 tanker, så kan det her blive et bogmærkeegnet sted, der kan fungere som inspiration for flere end bare mig. Så hjælp meget gerne med at svare på følgende: 

Fortæl om de 2-3 (eller 10!) bedste fødselsdags- og julegaver, du nogensinde har enten modtaget eller givet + køn og alder på modtageren, da der blev pakket op.

Altså, for eksempel kunne jeg fortælle om det kæmpe hit af en lædertaske, jeg gav min kæreste, da han fyldte 35. Eller det børneatlas med de smukkeste tegninger i, som vores datter siden 1-årsalderen har elsket at glo i og lære om verden i. (Links til begge dele ligger i kommentarsporet)

Gaver i alle prisklasser og genrer og til alle aldre er velkomne! Også gerne meget alternative forslag til hjemmelavede gaver (her ville jeg komme med et eksempel, men ammehjerne).

På forhånd tusind tak, jeg håber virkelig, at I gider, ellers ser jeg gonnok kikset ud, sådan som jeg her råber ud i en æter uden publikum.

*NOTE*  Jeg ved godt, at mange har sløjfet gaverne og fokuserer juleenergien på mad og samvær – og al respekt for det. Sådan en jul kunne jeg godt se mig selv i en dag. Men i min familie holder vi stadig af at give og få gaver, og i dette blogindlæg er det gaverne, det handler om at pulje vores fantasi til – så lad os diskutere for og imod forbrugsfest et andet sted 😉

***

25 Comments

Add Yours →

Tak for den her. Jeg fandt bogen i går til min 4-årige, og den er helt fantastisk fin. Jeg er så imponeret over kvaliteten. Og den er endda på tilbud hos Saxo lige nu.

Min søn er lige fyldt 3. Han fik en legetøjsgrill fra Biltema. Den er genial!

Jeg selv ønsker mig en steamer, som lige kan dampe tøjet på bøjlen istedet for at man skal til at stryge. Og nogle gule retro light gummistøvler fra Viking. Og meget meget andet. Tror min liste er på 40 ønsker i år

Gav min kæreste lækre headphones fra Bose med virkelig god støjreducerende funktion. Modellen er udgået, da den er med ledning. Han brugte dem hver dag på læsesalen under studiet, da han fik spat af sine kvindelige medstuderende, der gnaskede gulerødder dagen lang. Nu bruger han dem stadig dagligt, da han sidder på kontor med en del andre.

https://www.bose.dk/da_dk/products/headphones/over_ear_headphones/soundlink-around-ear-wireless-headphones-ii.html

Bedste gave gav jeg min mor – en gavekort til middag i Berlin, dermed blev det til et unik og speciel oplevelse. Hun valgte at spise på en vietnamisk resturant, med virkeligt lækkert mad.

Min far, tog engang røven på mig, fordi jeg havde glemt at, aflevere en ønske seddel således fik jeg en lille gyngehest, med advarelsel om, at détte skete hvis man igen glemte at, aflevere en ønske seddel i tide.

Den bedste gav jeg selv nogensinde har modtaget var en rejse til Israel for besøge søster som dengang boede der. Jeg var 15 år.

Som ganske ung teenager købte jeg en bog til 35 kroner i et antikvariat. Den havde hverken for- eller bagside, men det var min farmors yndlingsfortælling, og hun lånte den altid på biblioteket. Det er den bedste gave jeg nogensinde har givet, for hun blev simpelthen så glad 🙂

Begge sæt bedsteforældre skal i år have en fotobog med billeder af begge børnebørn, herunder ældstebarnet fra 1-3 år, børnehave opstart mv. og yngstebarnet på 2 mdr., barnedåb og lidt bryllupsbilleder. Jeg vil alligevel lave bogen til os selv, og jeg er ret sikker på at det bliver et hit, for hidtil har vi primært sendt snapchat fotos til dem, som efterfølgende er blevet screenshotet og printet ud på printeren…. incl. Grynet kvalitet og nedtælling i øverste højre hjørne…. ‍♀️

De bedste gave jeg har givet til 30-årig mand: koncertbilletter, som var koordineret med hans kammerat, så der var mandeaften i vente, gode knive og lækre høretelefoner. Mænd er nemme på den måde, de stiller ikke så store krav til det personlige element, men nyder bare virkelig godt grej.
Antikvariske bøger, der er afstemt til modtageren er et evigt hit på tværs af aldre – det kan være med udgangspunkt i interesser, jobs eller bare bøger med et fint budskab, som modtageren vil sætte pris på.
Et sødt kort med dybfølte ord er også en sikker vinder til særligt mødre, veninder, mormødre mv.

Har selv et par slippers der hedder Hush Puppies – og de er SIMPELTHEN SÅ GODE!! Har givet dem i julegave et par gange og folk går med dem til de er slidt op og så køber de nogle nye selv. Fås i Magasin

Da børnene var små gav jeg min mand en oplevelse hver måned i et år. Alle var planlagt med dato, oplevelse og koordineret med barnepige de gange det var nødvendigt. Det spændte fra filmaften i sofaen, sove længe og få dejlig hjemmelavet brunch og gåtur + cafe til teater, biograf, ud og spise, besøg på Aros og en tur til Hamborg uden børn som hovedpræmien Virkelig en dejlig gave at give og være med til at modtage… Generelt glædes min mand mest over oplevelsesgaver, og de er dejlige at give. Jeg er ikke ret interessant at give gaver tror jeg, de bedste er ærligt dem børnene har lagt tid og tanker i.

To af de bedste gaver, jeg har fået af min kæreste, er en sodastream og en hovedpude. Jeg var midten i tyverne og her 4 og 3 år senere stadig lykkelig for dem begge. Hver dag!

Jeg er selv i stor stil begyndt at give min jævnaldrende (slut-tyverne-ish) hjemmehæklede karklude i fine farver og brætspil (særligt Ticket to ride).

Jeg giver rigtig gerne oplevelsesgaver med fast dato (koncertbilletter, teaterforestillinger, etc.).
Her er det selvfølgelig priviligeret at været bosat i København, og jeg sætter en ære i at finde de mest obskure koncerter og teateroplevelser til min omgangskreds. Vi er givetvis lidt sære på dén front, men har da som resultat både været til DM i PoetrySlam i Huset på Magstræde, Ukulelekoncert i DRs koncertsal og til breakdance battle i Vega.
Ofte ligger arrangementet så langt ud i fremtiden af modtageren sagtens kan få passet det ind i sin kalender. Og det er min erfaring, at oplevelserne langt oftere bliver til noget, når der fra starten af er en fast dato tilknyttet, fremfor at give et gavekort uden ‘udløbsdato’. Sandsynligheden for at oplevelsen bliver til noget falder drastisk, når der kræves andet af modtageren end at vedkommende dukker op på et givent tid og sted.

Af fysiske gaver er en af de bedste jeg har givet, bogen ‘What if’ af tegneserietegneren XCDK. Både min far (fysisker og generel nørd) og min svoger (ingeniør og generel nørd) fik et eksemplar det år og var begejstrede. Det er en gave, jeg fortsat får komplimenter for at have givet!
https://www.amazon.co.uk/What-If-Scientific-Hypothetical-Questions/dp/1848549563/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1541327624&sr=1-2&keywords=xkcd

Den bedste gave jeg har fået, var hjemmelavet og kom fra min mor. Hun havde reddet mine yndlings (med udslidte) jogginbukser fra skrald, sprættet dem op og brugt dem som mønster til at lave mig et par nye. Jeg blev så rørt over hendes arbejdsindsats, at jeg græd, da jeg fik dem.

Og så vil afslutningsvist tilføje, at man (til voksne, i hvert fald) kan man komme virkeligt langt med middelmådige gaver, så længe der er gjort en indsats ud af indpakningen!

Vildt god idé, Karoline! Her kommer mine bidrag:
– Min kæreste på dengang 28 blev rigtig glad for et par koncertbilletter i en æske fyldt med hans yndlingsslik (er dog lidt i tvivl om, hvorvidt han blev mest glad for billetterne eller de 100 marcipanbrød …)
– Min søns bedste gaver til sin 1-års fødselsdag var et legekøkken (of course), stoftunnel og pop up-bøger.
– Satser på at gøre min mor rigtig glad i år med en pose til hendes strikketøj med et sindssygt fint print fra en lille designer.
– For et par somre siden overraskede mine to bedste veninder efter min fødselsdag med en dag, hvor jeg først blev kørt ud til en times massage og derefter til en frokost på havnen med dem. Så simpelt, så godt!
– Blev også rigtig glad sidste år, da min kærest gav mig et nummeret litografi fra HuskMitNavn.

Den fedeste gave jeg har givet til jul, må næsten være det år hvor jeg sad klar ved tasterne og fik købt 3 billetter til en af 3 (?) totalt udsolgte koncerter med Kraftwerk i DR koncertsalen. Den ene billet fik min hjemmeboende teenager, som havde hørt om bandet, men ikke kendte mere til dem. Den anden billet fik hans fraflyttede storebror, som havde oplevet dem på Roskilde og syntes de var for seje. Og den sidste billet fik deres far, som var gigantfan af Kraftwerk som teenager, men aldrig havde været til koncert med dem før. De fik den fedeste oplevelse sammen og var alle 3 vældig begejstrede.

Den sjoveste gave jeg for nylig var med til at give var ikke en julegave, men det kunne den sagtens bruges til. Det var en afskedsgave til en kollega der gik på pension. Hun havde vist begejstring for mænd og kvinder i uniform, så jeg tog billeder af kolleger i branduniformer og lignende (lige det var gjort nemmere af at jeg er gift med en brandmand) med et godt mobilkamera, smækkede dem i en gratiskalender på kalendersiden.dk og fik det hele sat pænt sammen hos Vester Kopi. Det kræver ikke meget fantasi at lave sin egen temakalender, det kostede kun print og kalenderspiral & modtageren var vildt begejstret.

Fantastisk tråd!!

Jeg kommer med mine bedste idéer her (de er fra egen blog, så med aftestet effekt und alles!)

Bedste gave jeg har givet:
http://slinkypiinky.dk/2012/12/29/den-perfekte-gave/#more-136

Bedste gave Alvin har givet bedsteforældre(heldigvis lavede jeg en kopi til mig selv også!):
http://slinkypiinky.dk/2012/12/10/aftryk-af-lille-as-foedder/#more-150

Bedste gave jeg (næsten lige) har givet min far der fyldte 60 – Budapest er faaaaaaantastisk!!! :
http://slinkypiinky.dk/2018/07/31/hvordan-pakker-man-en-rejse-ind/#more-7277

Og så én mere til morfar, som jeg virkelig er glad for at have givet (flere gaver under træet med personligt islæt og lavet af små upcoming kunstnere!):
http://slinkypiinky.dk/2018/06/25/personlig-gave-til-far/#more-7215

Og en favorit mere (lavet af mig ud af genbrug, to temaer jeg holder meget af! Også flere hjemmelavede og genbrugsgaver under træet!):
http://slinkypiinky.dk/2016/01/13/hjemmesyede-vanter/#more-2833

Undskyld for spam, men blev helt sentimental da jeg søgte på “gaver” på egen blog

Og hov – (måske!) bedste gave jeg nogensinde har fået:
http://slinkypiinky.dk/2018/06/10/menstruationskop-hvorfor-saadan-en/#more-7172

Jeg vil vende tilbage til denne tråd mange gane, den er sjov!

Gav min mand (der elsker musik) børnebøgerne ‘A B to J-Z’ og ‘1 2 3 with the notorious B I G’ i fødselsdagsgave fra vores datter på halvandet og han blev så glad, at jeg allerede har bestilt findebogen ‘Where my homies at?’ som julegave… de er herfra https://thelittlehomie.co.uk

Det er kommercielt og ikke særlig originalt, men mine unger (2 og 5 år) ELSKER de der skide Paw patrol figurer med deres køretøjer. De leger virkelig meget med dem.
Det år min datter var blevet støresøster fandt jeg i genbrugen et fint lille skab med låger og små skuffer og spejl til at hænge op på væggen. Der kunne hun gemme alle sine små dimser og dingenoter i fred for lillebror.
Da min dreng var 6 mdr fik han til jul en gulvtromme med stikker i god kvalitet (samme som de bruger mange steder til babyrytmik), den var god fordi han kunne bruge den til at rejse sig op ad, og nu bruger vi den til at spille på, lave tordenvejr osv.
Et af de største hits til min kæreste var en internetradio, hvor man kan streame alverdens radiokanaler. Den står på køkkenbordet og vi bruger den dagligt. Og ellers bliver han som regel glad når jeg lykkes med at finde noget tøj som rammer hans stil, for han hader selv at shoppe.

Jeg fik et år koncertbilletter til Bryan Adams af min kæreste. Det var en virkelig uventet og dejlig gave, især fordi vi kunne dele den sammen.
Min søn (på dengang 4 år) fik en kiste med udklædningstøj fra Star Wars. Det tror jeg ubetinget var hans bedste gave i mange år. Han sled kappen op, hahaha…
En anden gave jeg har været meget glad for, var min veninde som gav mig en bog. Hun arbejder på vores lokale bibliotek og vidste jeg var skrevet op i 100-års køen til bogen. Så hun købte den til mig i gave. Så betænksomt.
Kh. Birgitte

Vi gav for nogle år tilbage vores børn et Wildcard til tivoli til dem hver i julegave. Det var et fedt år – bare at kunne slendre i Tivoli en alm. småkedelig søndag uden at tænke på turpas osv. De blev så flittigt brugt, og magien ved Tivoli forsvandt på ingen måde. Ellers bruger vi det, at give vores børn oplevelser. Vi har 5 børn, så alenetid med en forælder er i høj kurs:) Så en fridag med hvad end de finder sjovt – shopping, ind og se en fodboldkamp, zoo, en koncert osv. og en tur på selvvalgt restaurant (hej McDonalds). Vires børn er ikke større end at de stadig sætter pris på en “rigtig” gave, så vi supplerer med legetøj/udstyr osv. fundet på DBA.

Så fin en ide!

Jeg vil slå et slag for at give tid sammen, i en eller anden sammenhæng. Jeg fik fx. en (28 års fødselsdagsgave godt nok), til “Jul på slottet” på teater – knuselsker oplevelsesgaver og glæder mig sådan til at skulle afsted d. 30/11.
Har også modtaget en valgfri bio-tur i år af min lillesøster og min kæreste har brillieret med en “Den lille Havfrue”-ællebælle bog og en tur til Musicalen af samme navn i KBH et år, og har fremadrettet hvert år givet mig turen til Disney musical.

Og. Altså jeg helt bagom, da min han havde pakket en heksehat med en invitation ind og lavede et Hogwartsbrev til mig, forrige år. Jeg er jo top nørd, og jeg blev via denne gave inviteret på weekendtur i Odense i byens “Harry Potter”-uge, ink. datenight med lækker mad og vin. Så fint, geeky og opfindsomt.

Af materielle ting, var han så snu at få transporteret en cykel ud til mine forældre. Den stod hos naboen, og jeg måtte forlade de 14 gæster for at gå ud i mørket, da han ringede, og sagde min gave var i huset ved siden af. Det var så sødt og sjovt.
Ellers elskede jeg, da mine forældre gav mig et smukt, hjemmelavet (by mor) tæppe til mig i lækkert alparka uld, da alle andre gaver var modtaget. Hun havde arbejdet på det hele oktober/november og anede ikke, det var til mig.

Jeg tror de bedste gaver jeg giver, er at jeg har lavet pakkekalender til min kæreste i otte år, og flere gange til veninder, fremfor at give en gave til jul – det har været i alderen 15-25 jeg har kørt det. Og min storesøster giver fx vores mor. Modtageren har fået en kurv med en gave til hver anden dag, og det giver meget mere fornøjelse og hygge, end en gave på selve aftenen, hvor man boltre sig i dem, er tilbagemeldingen (:

Min kæreste elsker det hvertfald, og udover at få hver anden dag, er der altid en d. 1/12 (hans fødselsdag) og d. 24, som han kan åbne op om aftenen fra mig.

– A

Min mormor fandt tre små dessertgafler af sølv i gemmerne. De var ens og med et fint mønster på skaftet. Hun fik dem bøjet og tilpasset ved en guldsmed og gav en til mig og mine søstre i julegave. Vi går alle tre med dem hver eneste dag – elsker den ring!

Gavetema ftw!!
Min lillesøster ønskede sig engang nogle “små” og lidt kedelige gaver – en dims til at lave grøntsagsspeghetti og en lille kähler vase – jeg ville gerne gøre det lidt sjovt, så jeg pakkede en lille buket blomster og en squas ind (altså tilbehøret til gaverne). Så fik hun de rigtige gaver efter hun havde åbnet, og undret sig over, pakkens indhold.

Skriv et svar