5 gode podcasts
Rodekassen

5 gode podcasts, jeg (næsten) altid er i humør til

Som nævnt i optakten til min kommende 30-dages declutter challenge (tak for alle kommentarerne – FEDT, at I gider være med, det er sgu sjovere end at gøre det selv), så er podcasts et nyttigt indslag for mig herhjemme.

Jeg er ikke god til høretelefoner i offentligheden (jeg synes, det sender et træls signal i det offentlige rum), men alene hjemme er det efterhånden blevet mit vigtigste hjælpemiddel, når jeg skal gøre rent, falde i søvn eller lave mad.

Men kun når jeg er alene. Er det bare mig?

Nå. Men her er de 5, jeg lytter til lige for tiden, når jeg har alenetid:

Podcast-anbefaling 1: Fødselsberetninger

Man skal nok have småbørn eller fødsler inde på livet i en eller anden grad for at holde af Feminas podcast, Fødselsberetninger. Men til kernepublikummet rammer den plet. Setup’et er helt enkelt: En interviewer, en mor, en kronologisk beretning om en fødsel. Jeg åd alle afsnit på én aftensmadskokkerering (og kom til at hvæse en lille smule af mit barn, da hun forstyrrede – ups), og jeg håber virkelig, at der er flere på vej.

Podcast-anbefaling 2: Lore

Sætningen, der fik mig til at give Lore et skud, var denne anbefaling et sted på nettet: Hvis du kan lide A Handmaid’s Tale, så vil du elske Lore. Og det er rigtigt, at der er noget ens over de to … selv om der ingen åbenlys sammenhæng er. Det er dystert og sært, men skidegodt fortalt, hvis man er til den slags historiefortælling. Værten Aaron Mahnke og et researchteam dykker ned i ukendte, foruroligende folkemyter og overleverede fortællinger og iscenesætter det. Jeg er ikke altid helt sikker på, hvad der er rigtigt og hvad der er myte – men det er sygt lytteværdigt uanset.

Podcast-anbefaling 3: Lit Love

Vært Marie Louise Tüxen taler med aktuelle forfattere om deres bøger – og om begrebet kærlighed. Det er det prisme, bogen og forfatterskabet og litteraturen ses igennem i denne serie. En vinkel, man altid har overskud til, synes jeg.

Podcast-anbefaling 4: A Slob Comes Clean

Læs mere om min nyeste hobby – oprydning – lige her. Dana K. White, en texansk husmor, er temmelig hyggelig at have på anlægget, mens man lægger vasketøj sammen. Især fordi hun hader at lægge vasketøj sammen lige så meget som alle andre gør. Selv om rod op oprydning nu er blevet hendes levevej.

Podcast-anbefaling 5: The Isdal Woman – Death In Ice Valley

Serial møder Mystic River – på britisk/norsk. Jeg er i fuld gang, og jeg er vild med det. Men ikke om aftenen. Jeg kan ikke falde i søvn, når baggrundslyden er så uhyggelig! Af samme grund måtte jeg opgive ellers udmærkede podcasts som Third Ears 21 Roser og 24Syvs julekalender, 24 Mord. Men hvis man kan lide gys, så er de to sikkert også rigtig gode.

Podcasttips? Ja tak!
Kommentarfeltet er åbent.
Husk gerne et par ord om, hvad dit tip handler om og hvorfor den er god.

 

***

8 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0