40+4: Move along, nothing to see here

Du er kun gået 4 dage over termin.

Du er KUN GÅET 4 dage over termin.

Du er FAKTISK KUN gået 4 dage over termin!

SÅ SLAP AF.

… er noget af det, jeg går og hvæser til mig selv her i overtiden, hvor jeg forbander, at jeg har været så fødeutålmodig siden ham derinde var færdigbagt for tre uger siden.

For lige nu føles det som dum brug af tiden. Jeg har været i højeste beredskab siden 37+0 og reageret med adrenalin og spænding ved den mindste kildren i maveskindet; men nu har jeg næsten mistet troen på, at han kommer ud. Selv om han reelt kun er så let forsinket, at han ikke engang ville få en anmærkning i protokollen hos selv den mest rigide gymnasielærerinde.

Eller. Han er jo ikke forsinket. Termin er et estimat. Han ved bedst selv derinde. Siger de. (Dem der også siger “Husk nu at nyde det!” og “Han kommer på sin fødselsdag!” og dermed stiller sig i kø på min liste over folk, jeg skal se på tomandshånd, når revolutionen kommer …)

Nå, men imens jeg hvæser, kigger jeg på billeder af mig selv som gravid og prøver at dvæle ved, at jeg lige nu er mere udhvilet og pæn end jeg kommer til at være i mange måneder efter fødslen.

I håb om, at jeg så indser hvor fedt det er stadig at være aldeles gravid. Mens alle omkring med termin i september lystigt popper dem ud.

So yeah.

Ikke meget nyt og spændende herfra. Og hvis I vil have mig undskyldt. Jeg har noget ammeteori at repetere for 348. gang, mens jeg genvasker det ellers så renvaskede babydynebetræk fri for det støv, det har samlet i vuggen over de seneste tre, stille uger.

***

23 Comments

Add Yours →

Du ser forrygende godt ud, fuld af overskud! Jeg ville faktisk ønske det var mig, der gik og ventede på en lille lækker bebs…. ❤️ Anyways: Hindbærbladete, har jeg hørt. Det var noget jeg læste et sted, da jeg første gang gik var des-pe-rat fordi jeg havde passeret terminsdatoen uden resultat. Om det rent faktisk satte noget i gang, det ved jeg ikke, men kors i røven hvor drak jeg meget af det te. Prøv det, prøv det (eller lad være, det smagte faktisk ikke særlig godt, nu jeg tænker efter). Men i hvertfald sender jeg dig lige et par vefremkaldende tanker! ❤️

Du ser smuk og dejlig ud! Jeg var også ved at gå til i min første graviditet – fødte 41+4 Så jeg føler med dig. Anden gang blev jeg knap så utålmodig, der fødte jeg 40+5.

Efter en god og beroligende snak med min jordemoder, er jeg mindre utålmodig. Og vi talte os frem til at hindeløsning nu ville være at skynde på naturen. Den skal have lov at gå sin gang. Har booket massage og er mere i vater nu. Det skal nok gå.

Ej, jeg er SÅ meget med dig! Er selv 40+5 med nummer tre og åndssvagt utålmodig, hvilket jo ikke hjælper på noget. Men din blog hjælper (som altid, virkelig stor fan), så tak for det og den og dig. Og hvis det er nogen trøst, så er jeg sikker på du føder før mig. Alle føder før mig. Sender virtuelt vestøv og god fødekarma din vej <3

Tror personligt det der med virkelig at være træt at være gravid og ønske sig at blive solo indehaver af sin krop igen er en del af naturens lede måde at sikre at man er klar til at komme videre i forløbet… Og alle dem der har så travlt mht at man skal nyyyde det må virkelig have fortrængt en masse eller fortrudt en masse. Kunne de ikke nøjes med at tale varmt for at man skal forsøge at være tilstede i nuet så meget som det nu er muligt…

Til deres forsvar: Det ER svært at sige noget rigtigt til gravide, det er gået over tid!

Jeg har været til jordemoder i dag, og hun er lidt af en heks/fe, der smitter med sin ro. Nu er jeg helt i zen.

De jordemødre. Seriøst. Lifesavers.

Årh føler med dig! Er også altid gået freaking langt over termin med mine børn, og hvert sekund over har føltes som uger! Min nr tre blev født for præcis 12 år siden i dag, hjemme i sofaen, en time inden jeg havde tid til to-uger-over-termin-igangsættelse på hospitalet. Det var akupunktur der satte det i gang, er jeg overbevist om: dagen inden var jeg hos kloge Helle Ella hos http://www.amoxa.com, hvor hendes nåle åbnede mig fra 0 til 2 cm, så hun kunne lave hindeløsning og om natten kom veerne så. Har anbefalet hende til andre, hvor det også startede fødsel.
Ved ikke om det bare er tilfælde;). Hindbærte, føde-chokoladekage, lavement, gåture, cykelture, sex – intet af det startede noget sådan umiddelbart efter, men akupunktur gjorde.

Alle roser Helle Ella! Også dem uden konkrete resultater – så siger de, at hun har pillet et eller andet i deres grundstemning på plads, så de blev helt fødeklar. Totalt spacey, men jeg har virkelig hørt mange rose hende. Jeg vil klart overveje et smut forbi hende, hvis jeg går længe over tid endnu.

Åh hvor jeg føler med dig! Det er ulideligt, når man bare gerne vil have den der fødsel til at komme.

Jeg er selv gået henholdsvis 16 dage, 14 dage og 11 dage over tid med mine tre unger, og alle tre gange måtte der igangsættelse til for overhovedet at skabe den mindste lille ve. Min krop er bare meget glad for at være gravid og vil ikke slippe det, åbenbart.

Skulle du trænge til at høre fra andre sure gravide, kan du læse om min frustration med min ældste her:
https://gravidgrahvad.wordpress.com/2008/12/04/vi-venter-jomfru-maria-og-mig/

Og min mellemste her:
https://gravidgrahvad.wordpress.com/2011/08/15/det-bitre-indlæg-nu-med-sukker/
og her:
https://gravidgrahvad.wordpress.com/2011/08/17/det-endnu-mere-bitre-indlæg-nu-uden-sukker/

Og min yngste her:
https://gravidgrahvad.wordpress.com/2016/11/24/coming-up-next-is-bitterhed/

Hvis ikke man kan andet, når man er gravid og bitter, så kan man da skrive om det. 🙂

Det mest frustrerende lige nu, at vores datter ankom af sig selv 40+4. Så i mit hoved KAN en graviditet ikke vare længere end det. Suk. Igangsættelse er slet ikke noget, jeg har tænkt seriøst over nogensinde og jeg har gratis kunnet lade være at forholde mig rigtigt til det. Men det skal vi så nu. Og jeg er temmelig bange for de piller der.

Men utålmodigheden øver jeg mig i at skubbe væk. Og det samme med ærgrelsen over, at vores søn ramler ind i en masse familiefødselsdage og andre mærkedage i slutningen af september. Det går sgu nok det hele. Når han først ligger i mine arme, har jeg på fornemmelsen, at alt andet er temmelig underordnet.

Lige til det med igangsættelse: man kan jo gøre meget andet inden man går igang med det kemiske 🙂
Generel højning at oxytocin-niveauet (chokolade, dæmpet belysning, nusning, afslapning, massage, kys mv, massage af punkterne på underbenene, brystvortenulren), akupressur/-punktur har jeg også hørt godt om, dernæst tænker jeg hindeløsning er det mindst invasive indgreb, og så ved jeg ikke om det er god latin at tage vandet? (Det har jo den konsekvens at der så kommer en tids-anbefaling på fra officiel side pga. infektionsrisiko, så den er jeg ikke sikker på jeg selv ville vælge før meget sent).
Og det er jo altid en mulighed at vente med at blive sat igang, og så få tjekket barnet (og moderkagen) jævnligt istedet.
Sender gode tanker 🙂
Hilsen 37+4

Ok, her mens du pruster skal du bare lige vide, at det at du glæder dig og har talt så varmt om at ville føde, har hjulpet en af mine veninder med at smide en forkrøblende angst omkring det. Jeg har videresendt alle dine guldkorn (der findes åbenbart stadig folk, som ikke binger blogs), og hun har elsket det. Så jeg synes, du snart har fortjent at få lov til at føde.

Wauw! You are carrying a watermelon! Og du er fandeme pæn imens. Gid jeg ku tage en graviddag for dig, for jeg savner det altså helt, når jeg ser dig (undskyld. Ikke den slags man gider høre på). Kh

Jojo, det er sgu da okay med komplimenter! Jeg er heller ikke så besværet, at jeg ikke holder dagene ud. Det går nok. Vil bare gerne have det overstået og møde ham!

Skriv et svar