3 (næsten) indiskutabelt gode, afledte effekter af en corona-lockdown

Det gik jo strålende med at skrive igen efter en neddroslet skriveperiode med fokus på job, ignorering af vasketøj og smøren med leverpostej, i hvert fald bedømt på jeres kommentarer. Så her kan I få noget mere. Noget tilstræbt mere muntert. Som jeg kom til at tænke på i morges under bruseren, hvor jeg ikke kunne klare mere fokus på de deprimerende nyheder.

3 markante forbedringer i mit liv, siden vi gik i corona-lockdown

1: Ingen luseangreb*

… selv om vi ikke engang kæmmer for de små sataner, for hvem gider det, når vi ikke ser nogen andre små lusebomber. Hallelujah! Kh moderen, der altid selv får en omgang, når børnene får besøg af de små bæster.

Effektiv lusekur for fattigrøve: En del husholdningssprit til 2 dele billig balsam. Rundt i håret, plastikpose omkring med knude på, så lusene bliver gasset. Sidde i en halv time. Kæmme. Vaske hår med almindelig shampoo. Done. Selvtak.

2: Det makeup-fri look**

Endelig kan man få lov at teste det der seriøst sminkefri look på hverdage.

Altså, ikke bare det der med sminkefri weekend, hvor man ligner pålæg i joggingtøj to dage i træk, inden mandag rammer, og man pladrer mascara på trætheden og strækker huden over øjnene ud til et nogenlunde plant lærred, der kan tegnes en lige streg på. Men det der helt naturlige look, som man rammer på dag 5 eller 6 uden.

Eller. For mit vedkommende måske nok nærmere dag 7 eller 8. I hvert spurgte min kollega (vi er to, der bruger kontoret, mens resten arbejder hjemmefra) meget omsorgsfuldt og temmelig forfærdet, da hun så mig forleden: “Ej, er du okay?”.

Men snart, venner. Så ligner jeg et frisk, rødkindet, naturligt kærlighedsbarn sambåret af Emily Salomon og Neohippie, jeg ved det. Og så skal jeg aldrig gå med makeup igen. Agtigt.

3: Morgenfællesskabet hos P1 og P4***

Nok er det bedste, der er sket for min morgenrutine siden Radio24Syv, at de har fusioneret de to flader, som hver for sig ikke rammer mig. Solid nyhedssnak med lidt ufarlig, men ikke dårlig musik på. Hvorfor er det så svært for alle andre radiostationer at ramme dén balance til daglig?

*

Flere gode afledte effekter!? Hit me. Vi trænger til at få øje på dem.

*

*) Det her punkt er nok ikke så genkendeligt for dem, der ikke har børn, og dem, der har børn, som lus ikke angriber every goddam måned.

**) Det her punkt er ikke relevant for dig, der allerede stortrives uden makeup til daglig som den firstmover, du er.

***) Det her punkt er nok ikke så relevant for faste lyttere af P1, der nok synes det her coronasamarbejde er for tyndt, eller for faste lyttere af P4, der nok synes det er for tørt. Eller nogle af dem, der synes coronaradio hos Statsradiofonien bliver liiiige hyggeligt nok (som om alvor og normalitet er gensidigt udelukkende). Jeg er heldigvis ingen af delene.

***

15 Comments

Add Yours →

Enig med Johanne. Det er det bedste ved Corona lockdown.

Dernæst konceptet corona-vin. Ret selvforklarende, men ikke desto mindre vigtigt når man har bidt sig selv i knoerne hele dagen for ikke at råbe (alt for meget) af sine børn.

Ingen gymnastikposer der skal pakkes ned eller ud.
Ingen fodboldtasker.
Ingen bibloteksbøger som skal huskes.

Jeg dyrker også det makeupfrie look hårdt, og holdt skypemøde med afdelingen i går med tomathoved efter formiddagsløbetur og træningstøj på. Indiskutabelt godt.

Men jeg er en kæmpe ekstrovert, og det ender nok med, at jeg skal skilles eller bures inde for mord, at jeg er tvunget til kun at omgås min introverte kæreste, der snildt kan gå igennem en arbejdsdag på hjemmekontoret uden at tale til mig, for ‘han koncentrerer sig’ og ‘har møder’. Karantænevin for mig er mere en bedøvende øvelse ovenpå forpint understimulerede dage.

Åh, jeg føler mig dig, Trix! Og alle jer andre. Jeg er overordentlig understimuleret trods (eller fordi??) samvær med 1-årlig datter og 70/30 intro-ekstro mand around the clock. Måske jeg skal have indført et dagligt glas coronavin. Det memo har jeg åbenbart misset iblandt hjemmepasning, anstrengte smil, varierede måltider og strategiarbejde på hjemmearbejdspladsen 16 dage ind i min ansættelse på mit nye job…
… når det er sagt, nyder jeg alle mine små ture ud i løbet af dagen med min datter. Frisk luft i løbet af arbejdsdagen løfter gevaldigt! Altså ind til udgangsforbuddet sikkert rammer i næste uge, hvis ikke Daisys reprimande gjorde det fornødne indtryk 🙂

Tiden, som ellers blev brugt på at komme op og afsted, bruges på yoga, så er kroppen også bedre rustet til hjemmearbejdspladsen.
kan varmt anbefale “kort & godt” på yogavivo, eller bare dine egne strækøvelse på en måtte.
For mig er det vigtigt med en struktur på dagen for ikke helt at blive “Muffich” = tysk, og dermed præcist 🙂 udtryk, for muggen, indelukket, ildelugtende.
p.s supereffektiv og billig luse-kur:
1 del sprit + 1 del eddike smøres/pladres i håret, dækkes med vådt viskestykke eller stofble + plastikpose om håret natten over –
resultat inegn lus (dør af spritten) ingen luseæg 8opløses af eddiken) og superblødt hår af eddiken (lugter måske lidt

Ps til egen kommentar. Kolleger og chefer bliver endnu mere menneskelige af hele det her coronacirkus. Den klare fordel er, at jeg faktisk lærer mine nye kolleger endnu bedre at kende. Og plus for min mor og jeg og en del veninder og venner – vi får talt meget mere sammen i telefon, end vi plejer. Mindre kontakt giver på en mystisk måde mere kontakt 🙂

Ingen bhjeg sværger det bliver verdens mindste femølejr her på matriklen, enten det eller også bliver det en Østerbro-version af Cast Away hvor jeg navngiver grøntsagsskuffens aubergine efter 14 dages ensomhed….

Meget mindre morgen-stres, både fordi “ingen madpakker” men også fordi “ingen transport til arbejde” og alle må blive i nattøj så længe de vil (minus blebarnet, der lige skal skiftes)

Sjovt nok sagde min mor allerede i weekenden at der der samsending af P4 og P1 var det værste ved karantænen 😉

Jeg dør over sidste afsnit i pkt 2. I know exactly what you mean. Jeg synes det bedste er, at jeg og min familie forhåbentligt ikke blir syge eller gør andre syge. Ikke fordi jeg er hellig, men jeg synes ganske enkelt det er ret forfærdeligt at være alene med 3.5 årig og 1 årig. Manden arbejder i sin brors tomme lejlighed, da vi simpelthen ikke har plads til at han kan arbejde her. Very important conference calls bla bla.
Ps, kæmpe dejligt at du skriver. Er fan.

– Folk smiler himmelhenrykt når de ser et andet menneske på gåtur, omend man går i en kææææmpe bue midt ud på vejen – nu har alle øjne for om der ér andre omkring dem. Så man oplever ikke at nogle marcherer lige ind i en, med en skulder i næsehøjde.
– Cykelstier fåes i fred.
– Nul plagende sælgere i gadebilledet på vej til handlemuligheder.
– Ingen snyder foran i køen – der’ satme ikke nogen der skal nyde noget af at stå tæt.
– 20% på adskillige take away steder, for at lokke kunder til – så kan man både støtte lokalt OG slippe for at lave mad, med god samvittighed.

Det sammenhold, den her situation giver. Er blevet rørt flere gange den sidste uges tid over, hvor pissesøde, folk er
Ingen BH & coronavin, som andre nævner
At vaske helt igennem (fryder min indre hausfrau mere end jeg var klar over)
“Weekendmorgenmad” til daglig og i det hele taget mere løse tøjler mht mad
Stolthed over vores statsminister. Hun er så cool

At jeg besidder et job hvor jeg karakteriseres som kritisk beredskab og derfor med er kækt “hej hej” forlader matriklen hver morgen Det er så heldigt for mine børn at det er deres far der arbejder hjemmefra og har hjemmeskoletjansen. J E G V I L L E B L I V E L O C O !

Skriv et svar