Anbefalinger: 3 internetgodbidder, der faktisk fortjener din tid

Internettet er fyldt med lort, der vil have os til at forbruge og like og like mere og forbruge mere. Det er vel old news, at vi oftere er bedre tjent med at slukke end med at forblive online.

Men internettet har jo også nogle snapse her og der. Nogle af dem, der gør klogere. Der får ånden til at løfte sig, tankerne til at kværne og dine næver til at knytte sig YES WE CAN-agtigt.

Her er 3 af slagsen, som jeg er faldet over, siden I hørte fra mig sidst.

1: Natalie Portman gør lige op med en myte …

Den om, at der ikke findes særlig mange kvinder i bestyrelseslokalerne og lederstillingerne rundt omkring, fordi det bare ligger mere til kvinder at gå ned i tid og hellige sig familien.

Derudover forklarer hun kvinderne i underholdningsindustrien (og alle os andre), hvad søstersolidaritet kan gøre for både kvinder og mænd. Hverken mænd eller kvinder mister magt af at hjælpe flere kvinder til magten. For det er som med brystmælk, forklarer hun elegant og nævner, at hele vores art – pattedyrene, the mammals – jo er navngivet efter kvindens fortrin. Brysterne, the mammary glands. Brystmælk: Jo mere du afgiver, jo mere skaber du.

Drop dit scrolleri og se denne tale. Se den nu:

2: “Alle, der gemmer sig, skammer sig”

Skam er et hot begreb. Men hvad er skam egentlig? Kan du måske definere det? Og kan du på stående fod forklare, hvordan det adskiller sig fra skyld?

Jeg kunne ikke. Ikke før jeg hørte afsnit 20 af sundhedsdebattør Morten Elsøes podcast, Detox din hjerne.

De fleste af os skammer os. Hvis ikke det er over at spise forkert eller for meget eller at drukne nærværet med børnene i skærmjunk, så er det over ikke at kunne holde hjemmet ryddeligt mere end ti minutter ad gangen eller over ikke rigtigt at være den på arbejdsmarkedet, man godt gad være, eller over ikke at have fået nok likes på det seneste Instagram-billede, så man får den tanke, at nu sidder alle ens øvrige følgere nok og slår sig på lårene af grin over at man selv lige troede, at man var sjov.

Hvis du skammer dig over et eller andet her i livet og du gerne vil forstå, hvad du skal stille op med den størrelse af en følelse, så er denne podcast til dig:

3: Lars Mikkelsens dæmoner er virkelig godt fjernsyn

Jeg troede længe, at DR-serien Herrens veje var en noget pligtdrevet produktion om nogle præstesønner, der skulle gøre os klogere på den morale, at troende danskere skam også er spændende og bare helt, helt almindelige mennesker.

Holy moly, hvor tog jeg fejl. Jeg har netop binget hele sæson 1 af denne i min kreds totalt ignorerede serie, og jeg finder det frygteligt at skulle se sæson 2 på gammeldags manér i flow-tv om søndagen, hvor der er en hel uge mellem hvert afsnit.

Den er tro, eksistens, familie, traume, dæmoner, sammenhold, forfald, livskriser, selvudvikling. Og den er vildt god.

Se sæson 1 HER.

***

6 Comments

Add Yours →

Hvis jeg må tilføje noget læsning, der er tiden værd, så klik ind forbi bloggerkollektivet voresvirkelighed.dk.
Her finder man ærlige fortællinger om, hvordan vores børns hverdag ser ud i daginstitutionerne.

Tak da – nu bliver jeg simpelthen NØDT til at se Herrens veje, hørte godt om den et andet sted også.

Søstersolidaritet FTW; mere fællesskab og skulder ved skulder!

Jeg elskede Herrens Veje og så kunne jeg ikke engang se sæson 2 i søndags. Det afsnit har jeg tilgode i morgen.
Kan også anbefale Mortens bog ‘slut med forbudt’. Min (læge) bror anbefalede den til mig og vi er begge begejstrede!.
Kh. Birgitte

Skriv et svar