2 tip på valgdagen: Læsestof til os, der grubler over minimumsnormeringer og ikke altid fatter hvad der foregår på Christiansborg

Her er lige 2 links, jeg synes, du skal kaste dig over, fx mens du står i kø til stemmeboksen, eller mens du zombier dig rundt i supermarkedet og overvejer om du skal køre stegt valgflæsk med persillesovs eller bare en boller i karry fra plastikpølse.

1) Så du også Debatten med Clement Kjersgaard, da de for nylig diskuterede minimumsnormeringer og en “førende forsker” forklarede, at hans toårige skam ikke går i vuggestue, for nu vidste han altså en ting eller to om børn, og vuggestue har man ikke godt af, når man er i dén alder. Der duer det kun at være sammen med folk, der vil dø for én. (Mon han så egentlig selv er hjemmegående? Eller skal vi gætte på, at det er hans kone, der bærer dén titel? Sidespor, I know, men jeg har siden udsendelsen grublet over, hvorfor ikke Clement spurgte, hvem der egentlig passer hans barn.)

Løb det dig også koldt ned ad ryggen, da han sagde det, og tænkte du også, at så kan de da være ligegyldigt med de minimumsnormeringer? Vi fucker jo alligevel børnene op, hjemmepasserne havde ret all along, #adskillelseskultur, og vi er alle en flok hjerteløse monstre som går på arbejde og betaler skat? Jeg gjorde i hvert fald.

Derfor var jeg glad for at læse dette debatindlæg forleden, da min kæreste sendte det til mig.

Jeg ved ikke om det giver totalt ro i sjælen, men det fortjener i mine øjne at få samme opmærksomhed som ham den “førende forsker” fik:

Link >> Vi kan sagtens sende børn på 10 måneder i dagtilbud

2) Forfatter og coolcat Olga Ravn er for Information til stede på Christiansborg på valgdagen. Og det tegner godt. Læs første artikel i serien og tilmeld dig seriens øvrige kapitler med din mail under artiklen:

Link >> Jeg føler ikke politikerlede. Jeg føler politikerskræk.

*

Rigtig god valgdag. Selv har jeg stemt på SF tidligere i dag. Det stod mellem dem, Alternativet og Enhedslisten, og jeg ønsker alle tre partier al den fremgang, der er mulig.

For børnene, for kloden, for fremtiden.

***

12 Comments

Add Yours →

I relation til 1) er denne artikel også interessant: https://www.weekendavisen.dk/2019-20/ideer/babyalarm
Jeg er børnepsykolog, og jeg blev simpelthen så paf, da jeg så debatten. Jeg er på barsel pt og så skrækken, skammen og skylden bølge gennem mine mødregrupper… Det er ikke lige den slags sort/hvide bombastiske udmeldinger man har brug for som nybagt (førstegangs)mor.

Hun har dælme også gjort det godt! De 20 sekunder, hver partileder fik til at afslutte Det Sidste Ord-debatten på TV 2 i går, den jordede hun de andre i.

Det var faktisk nok de tyve sekunder der overbeviste mig – og så hendes irettesættelse af Kristian Thulesen der selv syntes han var vældig sjov over sine jokes omkring CO2-udslippet i forbindelse med hans seneste flyrejse fra Bornholm. Hun er knivskarp, og temperament og hjerteblod skal man sgu’ honorere, synes jeg! ❤️

YES, tak for link! Har læst lignende analyse i Weekendavisen, som der linkes til i en anden kommentar, og synes simpelthen det er så rart med et mere nuanceret billede på institutionerne. For der er virkelig mange, gode institutioner med super engageret personale og hvor børnene både bliver hørt og set. Jeg har 100% ro i maven ved, at vores datter har været i både vuggestue og børnehave. Og jeg har et kærligt, eftertænksomt, udadvendt og skønt barn, som så absolut trives. Så hurra for flere nuancer i debatten!

Godt valg!

Fedt med et nuanceret billede, og det er tydeligt, at hvis der er nok personale, er det, at sende børn i institution utroligt givende for barnet, som oplever en kæmpe socialisering og en masse tryghed og kram fra voksne, der ikke nødvendigvis ville “dø” for dem. Men det kræver hænder, og mindre stress hos de ansatte. Og jo flere små (10 måneder – 1 år) jo flere voksne til at kunne give dem tryghed. Dog synes jeg, at det er ærgerligt, at kronikken benytter sig af historiske “fakta”, når det de prøver at argumentere for at sende børn i institution. Overklassen i 16-1900 tallet brugte amme, fordi børn ikke var noget man gad at bruge tid på, de skulle kun laves for at skabe arvinger, og derefter ses ikke høres. Og arbejderklassen, som de skriver har forholdt sig til mange voksne, har lidt under massivt omsorgssvigt i flere hundrede år, efter i dags standard. Ærgerligt at bruge historien som belæg for en mega vigtig pointe, når historien fortæller det modsatte. Det er måske irrelevant, men skærer i hjertet, når der samtidigt skæres på humaniora og dermed også på historieundervisning. Og lige et tak for en dejlig blog.

Hilsen en stud.mag i historie og medhjælper i både vuggestue og børnhave.

Vigtig kommentar! Det har du da så ret i. Historien misbruges jo, hvis det forholder sig sådan der. Hurra for muligheden for minimumsnormeringer efter onsdagens valg.

Kære Karoline
Jeg er simpelthen så glad for at læse med her på din blog og har gjort det i mange år, også før du startede op her på domænet. Du skriver virkelig godt og om for mig vedkommende emner. Og selvfølgelig: din blog, – dit valg ift. hvad du ønsker at skrive. Jeg håber alligevel, at du ikke vil tage mit lille hjertesuk ilde op. På det seneste er jeg flere gange blevet ked af dine udfald mod hjemmepassere. Måske fordi jeg selv netop har truffet en beslutning om, at blive hjemme med min lille datter et ekstra år. Min beslutning er på ingen måde en kritik af andres måde at gøre det på, og det kunne ikke falde mig ind at begynde at kritisere andre familiers valg. Alle, jeg kender, sender deres børn i vuggestue eller dagpleje, og de børn trives så fint, og jeg går ikke rundt og taler om hverken adskillelseskultur eller hjerteløse forældre. Jeg undrer mig over, hvorfor netop min måde at balancere familieliv og karriere (som jeg jo ikke pludselig er blevet ligeglad med) falder dig så meget for brystet, at den med jævne mellemrum skal hånes her på din blog? Er det i dine øjne så forkert en måde at være forældre på, eller er du viklet ind i en debat, som jeg ikke kender til? Ikke specielt meget i netop dette indlæg, men sådan drypvis rundt omkring. Mvh. Signe

Kære Signe.

Tusind tak for din kommentar. Den er helt på sin plads.

Jeg har intet imod hjemmepasning. Det, det stadig sidder i mig, er de gange jeg er stødt på hjemmepassere, som synes at typer som jeg er med til at fremme det, de kalder adskillelseskulturen, ved at sende vores børne i vuggestue og leve i en familie med to fuldtidsudearbejdende forældre. Jeg bryder mig ikke om det udtryk og synes ikke det er neutralt (som det hævdes at være), men fordømmende – også selv om de forsvarer udtrykket med, at jeg jo ikke gør noget forkert; jeg er et offer for en syg samfundsindretning. Det er bare nedladende. Men de typer har jo intet med dig at gøre – eller andre, som stille og roligt bare passer egen butik og egne prioriteter og lader mig gøre det samme.

Undskyld. Uforbeholdent. Jeg håber at have opklaret, hvor jeg står, og du kan tro, at jeg tager pointen om ikke at sætte lighedstegn mellem hjemmepasning og adskillelseskulturekstremister med mig videre.

Tak fordi du læser med.

Kh Karoline.

Skriv et svar